Lamine Dijara iz Turske za 24sedam: Dajte vreme Stanojeviću, on će promeniti Partizan

25.09.2020

11:14 >> 19:10

0

Sjajni senegalski golgeter, koji je u prethodnoj deceniji vodio napad crno-belih, veruje da će trener doneti preporod u Humskoj

Lamine Dijara iz Turske za 24sedam: Dajte vreme Stanojeviću, on će promeniti Partizan
Copyright MN Press

Imao je jaku želju da dođe i pomogne Partizanu na kraju karijere. Da postigne gol u derbiju i otrči pred južnu stranu stadiona, tamo gde mu se od prvog do poslednjeg dana u crno-belom dresu klicalo i pevalo. Želja mu se nije ispunila. Na žalost njegovu i navijača, koji gledaju kako se Umar Sadik muči sam u špicu i protiv odbrane Šarloa i protiv superligaških u domaćem prvenstvu.

-Nisam gledao utakmicu, jer nisam bio kod kući. Pratio sam na telefonu rezultat i šta pišu srpski sajtovi. Rekao bih da to nije bilo toliko loše. Momci su se borili, imali su neke šanse, a Šarlroa se nije tu mnogo pitala – priča Dijara za 24sedam.

Šta očekuje Partizan u ovoj sezoni bez Evrope?

Uh… Biće teško. Opet ćemo morati da jurimo Zvezdu. Sigurno će prodati Sadika, možda i još nekog, jer treba naći pare. Uvek ista priča kad je Partizan u pitanju. Ako se ne prođe dalje, nema para, pa sve mora novo i ispočetka. Sada su doveli Aleksandra. On je odličan trener

MN Press

Možda vas vrati u Partizan?

Ja sam svim srcem to želeo, ali niko se nije setio da me pozove. A svaki ozbiljan klub morao bi da ima bar tri napadača. Ništa neće biti od mene i Partizana, iako bih voleo da sam sad tamo.

Vratio se Miljković, možda ćete i vi?

-Ne, ne, nismo isti Miljko i ja. Znate, kako ono tamo kažete – Partizanovo dete. E, Miljko je Partizanovo dete, a ja sam naučio da se oni gledaju drugačije.

A čije ste vi dete?

Pa, ja se osećam isto kao da sam Partizanovo dete. I za navijače sam isto to, ali oni, koji donose odluke, za njih sam stranac, Senegalac. Tako je, nažalost!

A šta očekujete od Aleksandra Stanojevića?

-Rekao sam da je on super trener. Uh, kad se setim koliko je dosadan kad traži nešto da radiš na terenu, a tebi se neće. Mislim da će on promeniti mnogo toga u igri i u timu. On je Partizanovo dete, a mislim da bi konačno Saša Ilić, Zvonimir Vukić i drugi mogli da krenu nešto da rade za klub. Ta generacija igrača treba da izađe pred navijače i kaže: sad ćemo ovako da radimo, jer ovo postaje dosadno da se svake godine prati Zvezda.

Šta vi planirate u budućnosti?

-Kažu mi “imaš 36, vreme je da završiš”, ali meni se još ne završava. Što? Zato što neki misle da ne treba čovek od 36 godina da igra i dalje. Ja se super osećam, nego me sad malo nervira i ova korona. U trening centru u Antaliji, gde vežbam, pojavila se korona, pa već dve nedelje nisam u ozbiljnom treningu.

MN Press

Zovu li klubovi?

-Zovu, ali neću bilo šta da prihvatim. Prva, druga turska liga ili inostranstvo, to može! Zvali me sa Severnog Kipra, turski deo, ajde, rekoh “ljudi, budite ozbiljni”. Nije meni baš toliko stalo da igram, da bih baš svuda išao. Idem tamo gde postoji profesionalizam, neću kod amatera da dolazim.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike