Iz Jermenije za 24sedam: Želimo da uživamo i pobedimo, ali neću pričati sa bratom o Zvezdi

25.09.2020

17:27 >> 19:08

0

Autor: Jovan Terzić

Stefan Čupić ima odličnog insajdera za duel sa crveno-belima u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona, međutim, kaže da ga neće koristiti

Iz Jermenije za 24sedam: Želimo da uživamo i pobedimo, ali neću pričati sa bratom o Zvezdi
Copyright MN Press

Najveći uspeh jermenskog klupskog fudbala dogodio se 19. marta 1975, kada je Ararat Jerevan savladao Bajern Minhen 1:0 u revanšu četvrtfinala Kupa šampiona.

Nije ta pobeda imala rezultatski značaj, pošto su Bavarci prethodno na svom stadionu pobedili 2:0, ali je0 dugo je važila za nedostižan u nekadašnjoj sovjetskoj republici. Pojavom Ararat Jermenije, međutim, preti da bude nadmašena.

Klub koji je osnovan pre tri godine po drugi put uzastopno igra plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope, a ove sezone poslednja prepreka u cilju da se domogne grupne faze biće mu Crvena zvezda, 1. oktobra na domaćem terenu, što je vrlo bitno jer se igra samo jedan meč.

Gol ovog mladog kluba čuva 26-godišnji Stefan Čupić, nekadašnji đak OFK Beograda, čiji je rođeni brat Miloš član upravo crveno-belih, ali trenutno na pozajmici u Zlatiboru.

APEL ZA OFK BEOGRAD

-Ja sam dete OFK Beograda i voleo bih da, ako je ikako moguće, pomognem tom klubu. Zato bih iskoristio priliku kada me već ima u medijima da apelujem da OFK Beograd dobije novi stadion. Bilo da se Omladinski renovira ili da se na tom mestu izgradi novi. Voleo bih da grad i država pomognu OFK Beogradu, jer je to klub osnovan 1911. godine. Ima veliku istoriju, mnogo je igrača poniklo na Karaburmi i prva je šteta da OFK Beograd ne igra Superligu – smatra Čupić.

Sve to bio je povod da kontaktiramo Čupića posle pobede nad Celjem (1:0, golom u produžetku) i zakazanog duela sa ekipom Dejana Stankovića.

-Zvezda je favorit – jasan je bio Čupić već na početku razgovora za 24sedam, ali daleko da će on i saigrači ući u utakmicu bez motiva.

-Mi vrlo dobro znamo ko je i šta je Crvena zvezda – evropski i svetski šampion. Poštujemo igrače Zvezde i istoriju kluba, ali ne plašimo se i nadamo se pozitivnom rezultatu. Mi smo rasterećeni, nemamo pritisak i probaćemo da uživamo u toj utakmici.

Njegov pet godina mlađi brat je posle odlične sezone u Grafičaru prošao pripreme sa prvim timom Crvene zvezde, ali je odlučeno da zbog kontinuiteta takmičarskih utakmica bude pozajmljen Zlatiboru.

MN Press

Iako bi imao šta da pita Miloša o napadačima crveno-belih, Stefan kaže da nema potrebe za tim.

-Vrlo dobro poznajem Zvezdin tim jer pratim srpski fudbal i sve klubove. Biće analiza utakmice sa našim stručnim štabom, tako da ću sa bratom ipak pričati o nekim drugim temama – rekao nam je kroz osmeh.

Rovovsku borbu svih 120 minuta vodili su igrači Ararata i Celja u četvrtak. Nije bilo mnogo šansi, čekala se greška rivala, a golmanima je u takvim situacijama često teško da zadrže koncentraciju.

“NE KRIJEM DA SAM PARTIZANOVAC”

Stefan Čupić na društvenim mrežama ne krije da navija za Partizan. Biće mu to dodatan motiv u četvrtak.

-Ne krijem da sam košarkaški navijač Partizana i da pratim utakmice. Sigurno da će postojati određeni dodatni motiv, ali ja sam profesionalac i gledam iz tog ugla. Golman sam Ararat Jermenije i želim samo da napravimo što bolji rezultat.

-Utakmica sa Celjem je bila veoma naporna, taktički zahtevna, morali smo da pazimo na brze ofanzivne igrače rivala i ne dozvolimo im kontranapad. Mislim da smo ispunili sve taktičke zamisli našeg trenera i vrlo dobro odradili tu utakmicu. Celje nije imalo mnogo šansi, ali morao sam celu utakmicu da budem koncentrisan na duge lope iza zadnje linije, na centaršuteve i igru nogom. To su mi bili zadaci i, eto, hvala Bogu odradio sam ih na najbolji mogući način po ekipu – ističe Čupić i dodaje:

-Šta će biti protiv Zvezde, to niko još ne zna. Ja bih voleo da što duže ne primimo gol, jer bi nas to vodilo ka pobedi.

Za razliku od Zvezdinih fudbalera, igrači Ararata u četvrtak neće biti pod moranjem da pobede. Voleli bi oni to, ali neće biti “smak sveta” ako se opet ne domognu grupne faze.

-Prošle sezone smo bili nadomak Lige Evrope, ali smo nesrećno ispali u plej-ofu na penale od Dudelanža. Ove godine smo ponovili rezultat i imamo šansu da protiv Zvezde ostvarimo naše ciljeve, ali nije ovde kao u Srbiji, nema pritiska javnosti. Uživa se u treninzima i druženju Ako se pobedi biće sjajno, ako se izgubi – Bože moj, život ide dalje – naglašava Čupić, koji je za skoro dve godine u Ararat Jermeniji osvojio dve titule i Superkup.

-Radi se o finansijski stabilnom klubu. Ja sam ovde sa porodicom koja me prati i podržava – supruga Vesna, beba Vidoja i kuca Mili – zadovoljno je konstatovao golman jermenskog prvaka, koji je u kvalifikacijama za Ligu šampiona ispao od istog rivala kao Crvena zvezda – Omonije. (0:1 golom u produžetku).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike