Mbapeu pripala velika čast, ali selektorov verni vojnik razočaran i povređen odlukom!

21.03.2023

14:00

0

Autor: P.K.

Razmišlja o svojoj budućnosti u reprezentaciji Francuske

Mbapeu pripala velika čast, ali selektorov verni vojnik razočaran i povređen odlukom!
Grizman i Mbape - Copyright Profimedia

Selektor Francuske Didije Dešan odlučio je da kapitensku traku, posle povlačenja Iga Lorisa, dodeli Kilijanu Mbapeu! To je velika čast za 24-godišnju zvezdu svetskog fudbala i igrača koga baš svi vide kao budućeg najboljeg na svetu, kada se povuku zna-se-već-ko.

No, iako u ovom potezu ima mnogo logike i stručnjaci ocenjuju da će mu to pomoći da još više sazri, Antoan Grizman je navodno duboko povređen ovom odlukom, jer misli da je nepotrebno "preskočen".

Golman Totenhema Loris je objavio da će se povući iz nacionalnog tima posle Svetskog prvenstva u Kataru, a Ekip piše da je Dešan posle pažljivog razmatranja odlučio da traku ponese igrač sa 66 nastupa i 36 golova za reprezentaciju.

Figaro piše da je ova odluka duboko pogodila 32-godišnjeg Grizmana, pošto je on verovao da je snažni favorit za titulu. Ovaj 32-godišnji napadač ima 117 nastupa za reprezentaciju. Debitovao je 2014. i postigao je 42 gola, a skoro punu deceniju je vrlo lojalan i pouzdan igrač za Dešana.

Grizman je često govorio kako bi dao sve za reprezentaciju i selektora, a poslednjih godina je postao pravi vođa Francuza na terenu, a igrao je sjajno u Kataru, gde je njegova ekipa stigla do finala i izgubila od Argentine posle penala.

Dešan misli da je odluka da se traka da Mbapeu stvar "legitimiteta", možda zbog svoje ličnosti, igara u Kataru ili činjenice da ima tek 24 godine i da će u sledećih desetak godina biti u nacionalnom timu.

Zašto Antoan tako misli?

Ipak, Grizman veruje da su njegovo međunarodno iskustvo, lojalnost Dešanu i činjenica da je manje konfliktna i kontroverzna ličnost od Mbapea prevagnuti i da je on trebalo da bude izabran.

Izveštaji medija kažu da Grizman nije krio razočarenje i bol u bazi Francuske u Klerfontenu kada je saznao da je preskočen.

Osim Lorisa, od iskusnijih su se iz nacionalnog tima povukli i Benzema, Varan i Mandana, dok Pogbe i dalje nema, tako da je Grizman među najstarijima u timu. On je i dalje odan saigračima, ali sada navodno razmatra svoju budućnost u reprezentaciji.

Francuska sledeće nedelje u kvalifikacijama za Euro igra protiv Holandije i Irske, a ishodi tih mečeva bi mogli da imaju ključnu ulogu u odluci da li da nastavi dalje sa "plavima".

Da li je Grizman u pravu?

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike