Levandovski: Izgubio sam oca sa 16 godina, onda se Klop pojavio! Jedan razgovor napravio preokret u životu

18.03.2023

14:55

0

Autor: D. P.

"Način razmišljanja i ono što je u tvojoj glavi toliko je važno"

Levandovski: Izgubio sam oca sa 16 godina, onda se Klop pojavio! Jedan razgovor napravio preokret u životu
Copyright Profimedia

Poljak Robert Levandovski otkrio je kako je saradnja sa Jirgenom Klopom u Borusiji Dortmund izmenila njegov život i karijeru.

Bio je dovoljan jedan krizni trenutak pa da današnji golgeter Barselone završi u kancelariji kod trenera. Umesto kratkog razgovora da bi se rešio nesporazum u igri, dogodio se susret nalik onom kada sin pronađe oca.

- Mislim da mi je jedna situacija promenila karijeru. Bila je to prva sezona, možda početak moje druge sezone u Dortmundu. Nisam bio u dobroj formi, nisam davao toliko golova. Nisam znao šta Jirgen želi od mene. Posle utakmice koju smo izgubili, otišao sam pravo kod njega. Možda je bila ponoć u hotelu. Rekao sam mu "želim da razgovaram sa vama jer ne razumem i ne znam šta hoćete od mene, šta očekujete od mene”. Mislio sam da ćemo možda razgovarati pet-deset minuta, ali pričali smo sat i po. Što je najvažnije, razgovarao sam s njim kao da mi je otac - priznaje Levandovski i nastavlja:

- I nedostajao mi je otac, jer sam ga izgubio kada sam imao 16 godina. Možda od tada nisam mogao da nađem nekoga ko može tako da razgovara sa mnom. Tri dana kasnije, nemaš vremena da menjaš bilo šta na treningu, igrali smo Bundesligu i postigao sam het-trik i pobedili smo sa 4:0. Tada sam shvatio da je način razmišljanja i ono što je u tvojoj glavi toliko važno, jer nisam ništa promenio. Ali osetio sam neku slobodu, imao sam bistar um. Posle tog razgovora se sve promenilo.

Robert Levandovski je igrao četiri godine i 186 utakmica pod vođstvom Jirgena Klopa u Dortmundu. Posle toga je prešao u Bajern.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike