Treba da se radujemo utakmici sa Srbijom, ali šta nam znače ta tri boda? Savić oprezan pred okršaj u kvalifikacijama

18.03.2023

12:21

0

Autor: A. S.

Pouzdani štoper pažnju usmerava na Bugarsku

Treba da se radujemo utakmici sa Srbijom, ali šta nam znače ta tri boda? Savić oprezan pred okršaj u kvalifikacijama
Stefan Savić - Copyright Tanjug/AP

Srbija i Crna Gora će odmeriti snage u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a taj meč je na programu u ponedeljak, 27. marta. Taj okršaj je od velike važnosti igračima oba tima, a reprezentativac Crne Gore, Stefan Savić, ističe da je prvi meč u kvalifikacijama zapravo i najvažniji.

Njih pre Srbije, u petak očekuje duel sa Bugarskom, dok će tim selektora Dragana Stojkovića Piksija igrati sa Litvanijom.

- Jasno mi je da se o nekim utakmicama govori i piše više nego o drugim, da se možda i neke pobede priželjkuju i slave više nego druge, ali, iskreno – šta nam znače tri boda protiv Srbije, ako izgubimo u Bugarskoj. S druge strane, ako pobedimo u Bugarskoj, onda bi i bod protiv Srbije možda bio dobar rezultat. Dakle, nama je prvi meč apsolutno najvažniji, tako mora da bude, to je fudbalsko pravilo, a pritom, jako je važno da ponovo krenemo dobro, pozitivan rezultat daje i mirnoću i motiv za dalje - rekao je Savić, prenose "Vijesti".

Pouzdani štoper je prethodna dva okršaja ovih ekipa propustio.

- Nisam igrao tada zbog povrede, tako da će ovo biti moja premijera protiv komšija. Verujem da će to da bude jedna velika i prava sportska manifestacija, duel najboljih igrača dve susedne zemlje i treba da se radujemo takvim utakmicama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike