Kakav meč: "Pucale" stative, gol u 100. minutu i pobeda Matića i Mančestera

26.09.2020

14:16 >> 16:40

0

Autor: D. B.

Brajton i Mančester junajted odigrali su utakmicu koja će zauvek ostati upisana u almanahe Premijer lige

Kakav meč: "Pucale" stative, gol u 100. minutu i pobeda Matića i Mančestera
Copyright Tanjug/Glyn Kirk/Pool via AP

Ako je neko imao dilemu zbog čega je fudbal najpopularniji sport na svetu samo neka baci pogled na sve što se dešavalo tokom meča Premijer lige između Brajtona i Mančester junajteda.

Gostujući tim, za koji je Nemanja Matić odigrao čitav meč, pobedio je rezultatom 3:2 (1:1), ali način na koji su “crveni đavoli” stigli do trijumfa je gotovo neverovatan.

Igrači Brajtona su tokom utakmice čak pet puta pogađali okvir gola rivala (oboren je rekord Premijer lige), a Mančester je odlučujući gol postigao u desetom minutu sudijske nadoknade.

Uz to viđen je i autogol, pa gol Rašforda koji je poništen zbog ofsajda…

Krenino od kraja… Mančester je krenuo u očajnički poslednji napad. Lopta je letela po kaznenom prostoru domaćih, nekako je izbačena sa gol linije i onda signal za VAR. Neko je igrao rukom. Ispostavilo se da je to bio Nil Mopej, momak koji je pogodio za 1:0 na ovom meču. Surovi egzekutor bio je Bruno Fernandeš koji od kada je stigao u Mančester uvek izvodi kaznene udarce sa 11 metara.

I uvod u ovaj ludi kraj meča bio je podjednako spektalularan. Kao što smo objasnili Brajton je poveo golom sa 11 metara. Potom je viđen i autgol  Danka za 1:1, a onda je i Rašford pogodio za 1:2. Igrači Brajtona su verovatno mislili da su otkinuli bod kada je u petom minutu sudijske nadoknade Marč zatresao mrežu De Hee. Ali…

Nemanja Matić je odigrao dosta dobar meč. Radio je sve ono što se od njega i očekivalo uz sjajan učinak u defanzivi. Po društvenim mrežama brojni navijači Mančestera nisu krili zadovoljstvo načinom na koji je vezista sa Uba odigrao, iako su bili dosta skeptični kada su saznali da je Srbin deo startne postave, a ne Holanđanin Van de Bik.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike