Igrao sa Jovićem i "Blekijem" za Srbiju, postao filmska zvezda u Belgiji, sad prikazao svoju tužnu priču (VIDEO)

11.03.2023

13:49

0

Autor: D. P.

Igrao sa Lukom Jovićem, Nikolom Milenkovićem, Vanjom Milinković-Savićem...

Igrao sa Jovićem i "Blekijem" za Srbiju,  postao filmska zvezda u Belgiji, sad prikazao svoju tužnu priču (VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube

Maksim Stojanac je 25-godišnjak iz Antverpena, filmska i muzička zvezda u Belgiji, momak koga tinejdžeri prepoznaju na ulici i čije su koncerte gledali kao zvezda mjuzikl serije "LikeMe".

Pre nego što je njegov umetnički talenat nadjačao sportski, Stojanac je bio kratko vreme kadetski reprezentativac Srbije kao igrač belgijskog Antverpena, kasnije i Mehelena.

Printscreen/YouTube
Maksim Stojanac kao kadet Srbije

Igrao je na nekoliko pripremnih utakmica za "orliće" kod tadašnjeg selektora U17 Branislava Nikolića, u generaciji sa Nikolom Milenkovićem, Lukom Jovićem, Vanjom Milinković-Savićem, Ivanom Šaponjićem i izgledalo je da će od njega postati sasvim solidan zadnji vezni, ali je onda odlučio da krene drugim putem i da fudbal ostavi starijem bratu Iliji, omladincu Antverpena.

 

 

Procena da bi mogao više da postigne u muzici i glumi bila je potpuno ispravna, jer par godina posle napuštanja fudbala dobio je poziv od producenata da glumi i peva u tinejdžerskoj seriji "LikeMe". Zbog ogromne popularnosti u zemlji verovatno nikad nije zažalio za fudbalom, ali ovih dana nije u  žiži zbog nove serije, pesama....

Printscreen/YouTube
Maksim Stojanac u ratnom dokumentarcu

Maksim kao dete Srbina i Ukrajinke iz Harkova, ponovo iz zemlje porekla jednog roditelja dobija sumorne vesti o ratu, razaranju i ubijanju.

Njegova familija sa majčine strane živi sa obe strane granice Rusije i Ukrajine, tako da je on odlučio da otputuje tamo gde padaju granate i snimi dokumentarac.

- Svi znate te slike iz vesti, ali tek na licu mesta shvatite šta je rat - rekao je Stojanac povodom premijere dokumentarnog filma "Između rata i života".

Stojanac je odveo TV ekipu u blok gde se igrao kao dete koje je dolazilo u mamin rodni grad da bi videlo rodbinu. Snimio je razaranja i tužnu priču o stradanju jednog dela svoje familije. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike