Mbape potpisao za PSŽ, pa odmah zvao Real da kaže da se pokajao! Drama na kraju leta, ali je bilo prekasno za bilo šta!

10.03.2023 | 20:06

Autor: A. Š.

Madriđani nisu Kilijanu zatvorili vrata Bernabeua, ali Francuz i njegovo okruženje svesni da su uslovi potpuno promenjeni

Copyright Profimedia

Nije bilo malo onih koji su prošlog leta ostali šokirani posle odluke Kilijana Mbapea da se zahvali na pozivu madridskom Realu i stavi paraf na produžetak saradnje sa PSŽ-om. Tim pre što je sve ukazivalo na to da će projektovani naslednik Lea Mesija i Kristijana Ronalda na vrhu liste najboljih fudbalera sveta gotovo izvesno obući dres „kraljevskog kluba“.

Na kraju se to nije dogodilo. Pritisak na reprezentativca „trikolora“, čak i od predsednika Francuske Emanuela Makrona, urodio je plodom. Madriđani su morali da srolaju već postavljen crveni tepih na „Bernabeuu“, dok je Naser Al Kelaifi s ponosom pred punim „Parkom prinčeva“ sa Mbapeom podigao dres „svetaca“ s brojem 2025 na leđima.

Ipak, izgleda da se sjajni napadač ekspresno pokajao. Tako barem tvrdi ugledna „Marka“, koja je donela pomalo i šokantnu vest u kojoj ističe da su ljudi iz Kilijanovog okruženja već krajem leta zvali Real, priznajući da fudbaler žali zbog odluke da prihvati produžetak ugovora sa PSŽ-om.

Kako piše madridski list, svrha tog poziva bila je želja da se sazna da li su Florentino Perez i saradnici još zainteresovani da Mbapea dovedu u Real, ali ovoga puta „kraljevski klub“ je još jednom pokazao veličinu ne pokazavši ni najmanju želju za transfer. Ipak, Madriđani nisu zatvorili vrata eventualnom transferu u budućnosti, s tim što su Mbape i njegovi zastupnici i te kako svesni da će ovoga puta uslovi biti potpuno drugačiji, te da će Francuz morati da smanji prohteve u svim stavkama, ne samo finansijskim.

A da se nešto kuva može se zaključiti i po saznanjima novinara britanskog „The Athletic“ koji prati Real Marija Kortegana, koji tvrdi da su dve strane još tokom Mundijala u Kataru bili u komunikaciji, a od završetka Svetskog prvenstva napravljeni su i određeni koraci.

BONUS VIDEO

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam