Srbija bez Filipa Kostića u Oslu protiv Norveške: Tumbakoviću se rešenje nameće iz Francuske

27.09.2020

13:37 >> 13:39

0

Iskusni fudbaler Ajntrahta zbog povrede kolena neće igrati do kraja oktobra, a protiv Norvežana će njegovo mesto zauzeti Mihajlo Ristić iz Monpeljea

Srbija bez Filipa Kostića u Oslu protiv Norveške: Tumbakoviću se rešenje nameće iz Francuske
Copyright Profimedia/dpa/Soeren Stache/

Filip Kostić neće igrati u baraž meču sa Norveškom 8. novembra u Oslu. Levo krilo “orlova” i ekipe Ajtntrahta iz Frankfurta zbog povrede kolena u 10. minutu utakmice sa Hertom u Berlinu odsustvovaće sa terena najmanje mesec dana. Selektoru Ljubiši Tumbakoviću se nameće rešenje iz francuske Lige 1.

Detaljnim lekarskim pregledima utvrđeno je delimično kidanje unutrašnjeg ligamenta desnog kolena, što će ga u najboljem slučaju odvojiti od treninga i ekipe na četiri do šest nedelja.

-Imao je sreće u nesreći što nije pocepao ukršteni ligament, već je došlo do delimičnog pucanja. Udarac je bio snažan, sada je u najboljim rukama, kod naših lekara – rekao je sportski direktor Ajntrahta Bruno Hibner.

Ako oporavak protekne po planovima doktora budensligaša Kostić će biti spreman za duel sa Verderom 31. oktobra. Njegov izostanak iz nacionalnog tima u meču za plasman na EURO 2021, najverovatnije će otvoriti vrata debiju Mihajla Ristića iz Monpeljea, koji baš u postavci 3-5-2 pokriva deo terena uz levu aut liniju.

https://www.instagram.com/p/B_pknWxg1R5/

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike