Gvardiola u problemu: Het-trik Vardija, evrogol Medisona i tri penala za Lester u Mančesteru

27.09.2020

17:25 >> 22:37

0

Građani doživeli ubedljiv poraz na svom stadionu

Gvardiola u problemu: Het-trik Vardija, evrogol Medisona i tri penala za Lester u Mančesteru
Copyright Tanjug/Laurence Griffiths/Pool via AP

Trošio je Pep Gvardiola bogatstvo na defanzivce od kada je došao u Mančester siti. Doveo je Akea u ovom prelaznom roku, ali je očigledno da probleme nije rešio.

Sve mane njegovog tima je pokazao Lester na „Etihadu“ – 2:5. Nije tako izgledalo kada je Marez u četvrtom minutu doneo prednost domaćinu. Međutim, u 37. je Voker napravio glupost, faulirao Vardija u kaznenom prostoru, a iskusni napadač je rutinski smestio loptu u mrežu.

Po povratku igrača na teren ponovo je na sceni bio Vardi. U razmaku od četiri minuta je postigao dva gola. Prvi u 54. kada je iskoristio odlično dodavanje Kastanja i poslao loptu u bliži ugao Edersonovog gola.  Nedugo zatim novi penal, ovog puta je Garsija oborio sjajnog napadača, a on ponovo matirao Edersona sa „kreča“.

Rodžers je zatim u igru uveo Medisona, a ovaj šutirao sa oko 20 metara, pogodio dalji ugao i dodatno uvećao vođstvo gostiju (1:4). Ake je u 84. smanjio zaostatak golom glavom posle kornera, da bi u 88. minutu Oliver pokazao na „belu tačku“ treći put. Mendi se poslužio rukama u kaznenom prostoru, Medison je pao. Vardi bi verovatno izveo i taj kazneni udarac da nije par minuta ranije izašao. Tielmans je namestio loptu i poslao je u jednu, Edersona u drugu stranu.

Treba napomenuti i da je španski stručnjak na mukama zbog povreda napadača, pa je tako Sterling igrao kao najistureniji, da bi u 51. minutu ušao Lijam Delap (17), sin poznatog fudbalera Rorija Delapa.

Ranije danas je Lids na gostovanju savladao Šefild (0:1), dok je Totenhem remizirao sa Njukaslom (1:1). Tim Žozea Murinja je poveo preko Moure u 25. minutu i tu prednost je imao sve do sedmog minuta nadoknade. Tada je Vilson sa penala doneo bod gostima i rastužio „pevce“.

U poslednjem meču dana Vest Hem je demolirao Volvs (4:0). Pojačanje “vukova” iz Barselone, Nelson Semedo, je do 73. minuta bio na terenu. Strelci za domaći tim bili su Bouven u 17. i 57. minutu i Haler u trećem minutu nadoknade, dok je u 66. Himenez poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike