Derbi sudi debitant! Sudijska komisija odredila arbitre za najveću utakmicu srpskog fudbala!

27.02.2023 | 17:37

Ovo je šesta utakmica „večitih rivala“ u toku mandata SK FSS pri čemu je delegirano pet različitih sudija

Copyright MN Press

Arbitar iz Niša Aleksandar Živković biće glavni sudija na derbi meču 24. kola fudbalske Superlige Srbije između Crvene zvezde i Partizana, saopštila je u ponedeljak Sudijska komisija FSS.

Živković (37) se na listi Superlige Srbije nalazi od 2016. godine. On je ove godine zbog visokog kvaliteta suđenja promovisan u Elitnu grupu. Živkoviću će pomagati Beograđani Dragan Bogićević i Bojan Banović, dok je za četvrtog arbitra određen Stanko Ostraćanin iz Kraljeva. U VAR sobi biće Momčilo Marković i Milan Mihajlović.

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana biće odigrana u petak od 19 sati na stadionu "Rajko Mitić". Ovo će biti 169. "večiti derbi" beogradskih klubova.

- Ovo je šesta utakmica „večitih rivala“ u toku mandata SK FSS pri čemu je delegirano pet različitih sudija. Pored Srđana Jovanovića koji je dva puta delegiran, poverenje su dobili i internacionalci Novak Simović, Miloš Milanović, ali i sudije sa grbom FSS, na prethodnom derbiju Milan Mitić i sada Aleksandar Živković - navodi se u saopštenju Sudijske komisije FSS.

U saopštenju se dodaje da FSS ima poverenja u sudijski tim koji je određen za "večiti derbi".

- Verujemo da će njima ova utakmica ostati zauvek u sećanju, a da se fudbalska javnost neće baviti suđenjem. Sudijska komisija želi svim akterima najveće fudbalske svetkovine u Srbiji da igrom i ponašanjem opravdaju epitet i tradiciju 'večitog derbija", tako da svi ljubitelji fudbala ne samo u Srbiji, nego širom sveta uživaju u kvalitetnoj igri i lepim potezima - zaključuje se u saopštenju Sudijske komisije FSS.

BONUS VIDEO

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Tanjug