Baraž meč "orlova" u Oslu pokriven VAR tehnologijom: Zaboravni selektor Norvežana Lars Lagerbek ne voli novine

28.09.2020

17:27 >> 17:34

0

Švedski stručnjak izgubio iz vida da će sudije u VAR sobi paziti da na utakmici Norveška - Srbija 8. oktobra ne ostane nijedan detalj sporan

Baraž meč "orlova" u Oslu pokriven VAR tehnologijom: Zaboravni selektor Norvežana Lars Lagerbek ne voli novine
Copyright Profimedia

Prva utakmica baraža u Oslu između Norveške i Srbije biće pokrivena VAR tehnologijom. Selektor Norvežana, Šveđanin Lars Lagerbek, priznaje da mu se novi način presuđivanja spornih situacija ni malo ne dopada, baš kao što mu se ne sviđa ni nova interpretacija pravila igranja rukom u kaznenom prostoru. Ipak, Lagerbek kaže da uprkos spornoj upotrebi tehnologije, ne bi odbacio VAR.

-To je već postala lutrija. Nije postalo ništa lakše otkako smo uveli tehnologiju i doneli novo pravilo o igri rukom u kaznenom prostoru. Stari pogled “na ruku” je bio bolji – tvrdi švedski stručnjak.

Lagerbek uopšte nije razmišljao o tome da bi VAR mogao biti odlučujući faktor meča u Oslu sa Srbijom, iz prostog razloga što nije ni znao da će ga biti:

-Ako ništa drugo, posle ove konferencije za novinare setiću se da bar igračima kažem za VAR. Ja nisam o tome razmišljao. Pomalo sam podeljen po tom pitanju i kako se koristi, ali ako bih birao između VAR ili bez njega, ipak bi se odlučio da ga imamo na utakmicama.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike