Liverpul poklonio gol, pa savladao Arsenal: Robertson davao i pogađao, novajlija Žota se odmah pokazao

28.09.2020

21:20 >> 21:35

0

Puleni Jirgena Klopa savladali tobdžije

Liverpul poklonio gol, pa savladao Arsenal: Robertson davao i pogađao, novajlija Žota se odmah pokazao
Copyright Tanjug/Jason Cairnduff/Pool via AP

Nećemo braniti titulu, napašćemo je. Bile su to reči Jirgena Klopa pred početak sezone. Da su igrači shvatili poruku moglo je da se vidi i u poslednjem meču trećeg kola Premijer lige.

Na „Enfildu“ je pao Arsenal – 3:1 (2:1).

Nije sve krenulo kako su želeli, u 25. minutu je Robertson loše intervenisao posle centaršuta, praktično je poklonio loptu Lakazetu koji je matirao Alisona. Međutim, nije to slavlje dugo trajalo.

Već u 28. minutu je šut Salah odbranio Leno, Mane je sve to pratio i sa nekoliko metara lako smestio loptu u praznu mrežu. U 34. se Robertson iskupio za grešku. Bekovi „crvenih“ su pokazali svoje veštine. Aleksander-Arnold je centrirao, odbrana Arsenala se fokusirala na Vajnalduma, Robertson je ostao sam i postigao pogodak.

Tanjug/Paul Ellis/Pool via AP

Mogao je Lakazet i drugi put da se upiše u strelce u 63. minutu kada je izašao sam pred Alisona, brazilski čuvar mreže je pokazao zbog čega je jedan od najboljih golmana na svetu. Klop je zatim u 80. minutu umesto Manea uveo Žotu. Portugalskom igraču je to bilo dovoljno da se dokaže. Prvo je imao jedan loš šut, potom mu je Salah praktično ukrao loptu u momentu kada se spremao da je primi i da zapreti, ali je za sve to nagrađen u nadoknadi. Arnold je centrirao, defanzivci gostiju su užasno intervenisali, Žota je primio loptu, poslao je kroz noge Beljerinu pravo u gol. To je posebno laknulo Salahu koji je među prvima pritrčao da čestita i da se izvini za situaciju od ranije.

Arsenal ne mora ni da se vraća u London, pošto će ova dva tima ponovo igrati na istom stadionu u četvrtak u okviru Liga kupa. Velike su šanse da će i Klop i Arteta „mešati karte“.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike