Daničić iz Zagreba za 24sedam otkriva kakvu reakciju očekuje od Bed blu bojsa posle poziva da igra za Srbiju

29.09.2020

17:10 >> 21:24

0

Autor: D. Petković

Fudbaler koji je dobio poziv Ilije Stolice govorio o raznim temama za naš portal

Daničić iz Zagreba za 24sedam otkriva kakvu reakciju očekuje od Bed blu bojsa posle poziva da igra za Srbiju
Copyright MN Press

Više od tri decenije se čekalo da jedan fudbaler zagrebačkog Dinama postane interesantan selektoru Srbije i kada se to konačno dogodilo, vest je postala udarna na na svim sportskim stranama u zemlji. Uz informaciju da je mladi, 20-godišnji fudbaler “modrih” došao na spisak trenera Ilije Stolice i mlade reprezentacije (U21), obavezno je išao i dodatak da je rođeni Zagrepčanin izabrao Srbiju pre Hrvatske. Ništa netačno, ali je najpreciznije da se Damjan Daničić samo rodio u Zagrebu i da se odavno odlučio za igranje u dresu “orlića”, još u mlađim kategorijama.

-Igrao sam već pet puta za Srbiju, tako da mi je taj osećaj dobro poznat kao i mnogi igrači sa kojima ću zajedno ući u duel protiv Estonije i Poljske. Bio sam igrač U19 Crvene zvezde u onoj čuvenoj utakmici kada smo igrali za titulu protiv Partizana, a borili smo se sa Brodarcem za prvo mesto. Tada smo sa 3:0 obrnuli na 4:3. Posle toga mi je sledila pozajmica u Voždovac, pa dolazak u Dinamo – kaže Daničić za 24sedam.

Otkud vi u Dinamu?

– Ja sam rođen u Zagrebu kao i moj otac, ali sam odrastao u Beogradu. Ovde imam babu, tako da je to pomoglo da se lakše odlučim za ponudu Dinama. Kako sam došao? Gledali su me skauti, videli su da bih mogao biti igrač za Dinamo, a meni se odmah svidela ta ideja. Prvo sam igrao i trenirao u drugom timu Dinama, pa me je posle korone u tim uvrstio Igor Jovićević, a evo sad sam već skupio tri nastupa i kod trenera Zorana Mamića.

Počeli ste u Zvezdi. Da li vam je žao što šansu niste dobili u prvom timu crveno-belih?

– Bio sam deset godina igrač mlađih kategorija Crvene zvezde. A da li mi je žao? Pa, iskreno, nije! U Dinamu su procenili da zaslužujem šansu, a ja se trudim da je na najbolji način iskoristim. To je fudbal. Trudim se da radim i slušam ono što mi savetuju treneri, jer tako mogu ići napred.

Da li ste upoznali poslednji izdanak Dinamove fudbalske škole Joška Gvardiola i u čemu je tajna tog uspeha koji se meri milionskim transferima?

– Naravno, trenirali smo zajedno u drugom timu Dinama. Sjajan igrač! Nije ni čudo što je ovog leta privukao pažnju velikih evropskih klubova. Stvarno ne znam u čemu je tajna Dinama. Ovde se niko ne osvrće previše na te transfere, oni su već postali normalne pojave. Jedino što bih mogao reći da iza svega stoji dobar skauting i rad.

Zašto se dogodio neuspeh u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv mađarskog Ferencvaroša?

– Splet nesrećnih okolnosti plus primljen gol u 1. minutu. Da se igrala još jedna utakmica ne bi postojala dilema oko konačnog pobednika. Mađari su se samo bolje snašli u ovom sistemu.

Šta je cilj Dinama?

– Cilj je uvek isti. U Evropi da idemo što dalje, a da osvojimo sve domaće trofeje. Rivali će nam biti Osijek, Hajduk i Rijeka.

Šta je vaš cilj?

– Da se nametnem treneru Mamiću, naravno! Ako budem zaslužio njegovo poverenje mogu se nadati i dalje pozivima selektora Ilije Stolice.

Da li te brine reakcija Bed blu bojsa posle poziva za U21?

– Ne! Od prvog dana u Zagrebu se lepo osećam. Nisam imao nijedan problem.

Sa kojim saigračem provodiš najviše vremena?

– Uh, uvek nas je nekoliko u grupi kad izađemo. Najčešće sam sa Marinom Leovcem i Komnenom Andrićem.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike