Imao je avionsku kartu u džepu: Atsu bi bio živ da nije postigao gol noć pre zemljotresa (VIDEO)

18.02.2023

07:58

0

Autor: D. P.

Tragična sudbina fudbalera iz Gane

Imao je avionsku kartu u džepu: Atsu bi bio živ da nije postigao gol noć pre zemljotresa (VIDEO)
Kristijan Atsu - Copyright Profimedia

Tragično preminuli Kristijan Atsu, koji je pronađen ispod zidina zgrade u Hataju, danas bi bio živ da je ostao pri odluci da promeni klub i zemlju, pišu ovog jutra turski mediji.

Prema saznanjima portala "Sozcu", reprezentativac Gane nije mogao da se nametne treneru Volkanu Demirelu i bio je spreman da napusti Hatajspor i Tursku, ali je preokret napravio njegov gol Kasimpaši u poslednjem minutu meča, noć uoči zemljotresa. 

Fudbaler iz Gane nije bio zadovoljan svojim boravkom u Hatajsporu. Odlučio je da ipak ostane i nametne se treneru nakon što je postigao gol Kasimpaši.

- Mogu li da odem ako nađem tim - pitao je Atsu pre meča, a njegove reči preneo je sportski direktor Hatajspora Fatih Ilek.

Atsu je navodno imao spremnu avionsku kartu u jednom pravcu, let je bio u 23.00, ali onda je došlo do obrta u svlačionici posle utakmice.

Užasna neizvesnost oko sudbine Atsua

Te noći Tursku je pogodio katastrofalan zemljotres. Vesti o sudbini Atsua bila su od prvog dana kontradiktorne. Prvo se oglasio potpredsednik Hatajspora izjavom da je igrač iz Gane pronađen povređen i da je prebačen u bolnicu na lečenje.

Onda se dan kasnije javio njegov trener Volkan Demirel zamolivši medije da ne puštaju neproverene informacije i da bi on bio prvi koji bi se slikao pored svog fudbalera da je zaista završio u bolnici. Od tada zavladala je neizvesnost, a kako je vreme prolazilo postajalo je jasnije da će ova priča teško izbeći tužan kraj.

Turski fudbalski savez je danas poslao saučešće porodici fudbalera i navijačima Hatajspora:

- Sa dubokom tugom smo saznali da je fudbaler Hatajspora Kristijan Atsu izgubio život u zemljotresu koji je ugušio našu zemlju. Naše saučešće porodici Kristijana Atsua, rođacima, navijačima i zajednici Hatajspor.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike