Stankoviću taktika nije toliko bitna, pred Ararat je siguran u jednu stvar

30.09.2020

07:48

0

Autor: Adam Štulić

Ko god od igrača bude izašao na teren znaće tačno šta treba da radi - kaže trener Zvezde

Stankoviću taktika nije toliko bitna, pred Ararat je siguran u jednu stvar
Copyright MN Press

Crvena zvezda ima još jednu priliku da obezbedi jesen u Evropi. Posle završetka sna o trećem uzastopnom učešću u grupnoj fazi Lige šampiona, crveno-beli će u četvrtak od 19 časova u Nikoziji protiv Ararata pokušati da se izbore za mesto u Ligi Evrope.

Dok su u ponedeljak i utorak osluškivali vesti i čekali konačnu odluku UEFA o mestu odigravanja utakmice zbog ratnog stanja u Jermeniji, Dejan Stanković je sa svojim saradnicima morao da fokus igračima održi na fudbalskim stvarima, koje će biti od presudnog značaja u okršaju sa Araratom.

– Nismo razmišljali gde ćemo igrati. Spremali smo utakmicu najnormalnije, u smislu da se igra kod njih u Jermeniji. Sticajem okolnosti, situacija se menjala iz sata u sat, a poslednja odluka je da se putuje na Kipar. To ništa ne menja kada smo mi u pitanju. Znamo šta nam je činiti i šta treba da uradimo – da odigramo pravu utakmicu, jer je ovo lepa prilika da Crvena zvezda uđe u grupnu fazu Lige Evrope – naglasio je Stanković.

Ararat je, kao i Crvena zvezda ovosezonsko učešće u Evropi počeo kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali je, kao i srpskog šampiona, u drugorangirano takmičenje poslala Omonija posle prvog kvalifikacionog kola.

– Temeljno smo analiriali protivnika. Znamo šta oni mogu, ali i šta ne mogu. Uopšte nije toliko bitna taktika, već kako se izađe na teren. Ko god od igrača bude izašao znaće tačno šta treba da radi. Očekivanja i zahtevi od svakog fudbalera bići veliki. Od nas sve zavisi, a ja sam siguran da će naši momci, kada treba, pokazati da su pravi – podvukao je Dejan Stanković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike