Sedam dana pakla urugvajskog velikana: Tri bolna poraza i afera u "balonu" tresu Nacional

22.12.2020

10:59 >> 11:40

0

Autor: Adam Štulić

Najmanje 12 fudbalera umešano u veliki skandal

Sedam dana pakla urugvajskog velikana: Tri bolna poraza i afera u "balonu" tresu Nacional
Copyright Profimedia

Prvo mesto u nacionalnom šampionatu više nikoga ne zanima, Nacional drma jedna od najvećih kriza u bogatoj klupskoj istoriji, koja je dodatno produbljena sa tri veoma bolna poraza u poslednjih sedam dana.

U centru afere je najmanje 12 fudbalera kluba iz Montevidea, koji su optuženi da su između utakmice s Penjarolom i revanša četvrtfinala Kopa Libertadores organizovali “druženje” sa tri ženske osobe tokom boravka u zdravstvenom karantinu.

Ali da krenemo redom… Nacional je 11. decembra poražen od Rivera 2:0 u prvom meču prestižnog takmičenja, da bi dva dana kasnije doživeli neuspeh u gradskom derbiju protiv najvećeg rivala.

Pročitajte još

Dva loša rezultata kao da nisu previše pogodili pojedine fudbalere urugvajskog velikana, s obzirom da su pre revanša s Riverom, u kojem su doživeli jedan od najtežih poraza u klupskoj istoriji (6:2), u “balon” doveli tri ženske osobe.

Kako su preneli lokalni mediji, na “druženju” je bilo alkohola, a tri dame su bile gošće hotela u kojem su bili smešteni fudbaleri Nacionala. Dalje se navodi da je strateg kluba Horhe Đordano saznao za događaj i odmah otišao do soba u kojima su njegovi izabranici doveli gošće, kako bi izrazio nezadovoljstvo i razočaranje onim što vidi, da bi se sve završilo sastankom celoklupnog sportskog sektora sa generalnim direktorom Ivanom Alonsom.

– Alonso je zahtevao da svi igrači i članovi stručnog štaba budu na sastanku, kako bi jasno rekao da ne želi u isti koš da stavlja one koji nisu učestvovali u skandalu – objavio je “Ovacion”.

Ekipa se posle toga vratila svakodnevnim obavezama, ali je atmosfera unutar tima i dalje veoma napeta, ali se čeka naredni potez čelnika kluba. Ukoliko Horhe Đordano dobije poverenje da nastavi započeti posao, većina fudbalera koji su bili učesnici afere neće ostati u timu, iako, kako pišu urugvajski mediji, čak desetorici fudbalera s poslednjim danom tekuće godine ističu ugovori.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike