Želim da utičem na fudbal i donesem mu novine: Vidić ne govori o predsedničkoj funkciji, da li nam šalje skrivenu poruku?

11.02.2023

06:51

0

Autor: A. S.

Proslavljeni fudbaler jedan je od kandidata za vodeće mesto u FSS-u

Želim da utičem na fudbal i donesem mu novine: Vidić ne govori o predsedničkoj funkciji, da li nam šalje skrivenu poruku?
Nemanja Vidić - Copyright MN Press

Predsedničko mesto Fudbalskog saveza Srbije i dalje je upražnjeno, a dok se spremaju izbori, kao kandidat za tu funkciju, izdvaja se jedno ime - Nemanja Vidić.

To je nedavno u razgovoru za 24sedam potvrdio i Branislav Nedimović, član Skupštine FSS-a.

Ipak, nekadašnji fudbaler Srbije, ne želi da govori o svojoj kandidaturi, već je u razgovoru za britanske medije, pričao o viziji koju ima i kako bi današnji fudbal trebao da izgleda.

Vidić je razgovoru za britanski Injuz, govorio o domaćem i svetskom fudbalu, pokušavajući na sve načine da izbegne temu o kandidaturi, koja je odjeknula čak do ostrva.

- Želim da budem neko ko može da utiče na fudbal i da mu donese nešto, iz perspektive navijača i igrača. U Srbiji postoje različiti izazovi. Potrebni su nam konkurentni ljudi u pravim ulogama - istakao je Vidić i dodao:

- U fudbalu ima mnogo novca, tako da na pozicijama sportskih direktora, skauta morate imati stručnjake, koji će vam pomoći da dobijete ono što želite. Vidimo da tržište transfera postaje ludo, mislim da moramo malo da se vratimo igračima u razvoju, uz manje kupovine finalnog proizvoda. Sada možemo da vidimo sa finansijskim fer plejem da neki klubovi imaju problema jer troše mnogo novca. Novca ima, ali moramo da imamo određene principe, da budemo svesni da i dalje moramo da proizvodimo igrače. Zato mislim da bivši fudbaleri moraju više da budu uključeni u ove programe kako bi podržali posao i ljude koji daju novac.

Kako je naveo, bivši igrači su ti koji mogu imati veliku ulogu u celoj priči i koji bi trebalo da preuzmu odgovornost.

- Ako vidite u kom pravcu ide fudbal, mislim da nam je potrebno više bivših fudbalera koji će biti deo svega toga. Fudbal je postao više poslovno orijentisan u poslednjih 10, 15 godina. Moramo da pronađemo ravnotežu i balans. Neophodno je da imamo više fudbalera na važnim pozicijama u fudbalskom sistemu, da imaju uticaj i da predstavljaju igrače. Oni razumeju fudbalere kao i šta je fudbal u stvari - naveo je bivši štoper.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike