Legende Bajerna očitale lekciju Nojeru: Svi žele da vide leđa kapitenu!

05.02.2023

09:46

0

Autor: D. P.

Manuel Nojer dao sebi veliku slobodu da kritikuje upravu bavarskog kluba

Legende Bajerna očitale lekciju Nojeru: Svi žele da vide leđa kapitenu!
mateus i nojer - Copyright MN Press

Legenda nemačkog fudbala i bivši trener Partizana Lotar Mateus oćitao je javno lekciju golmanu Manuelu Nojeru za pokazanu nelojalnost prema Bajernu.

Standardna "jedinica" Bavaraca, koja se oporavlja od povrede zadobijene na skijanju, kritikovala je klub što je uručila otkaz hrvatskom treneru za golmane Toniju Tapaloviću, a sada je odgovor za svoj postupak dobio od nekog ko je istinska legenda Bajerna.

- Tapalovićeva ostavka nije iznenađenje. O tome se već neko vreme priča - rekao je Mateus i prešao na Nojerovo ponašanje u medijima i u klubu:

- Skijanje je opasno. Pošto je bio povređen, Nojer se oslobodio poslova u timu i počeo da radi sve ostalo. Reč je o klubu, a ne samo o jednom igraču. Nojer, kao kapiten, mora da bude svestan svoje odgovornosti. Biće teško zalepiti tu vazu koja je pukla od njegovih reči za klub. Bajern ne može preko toga lako da pređe. Niko nije ubijen da bi mu bilo srce slomljeno, radi se samo o jednom otkazu - rekao je Mateus.

Nojerove reči za smenjenog Tapalovića bile su iritantne mnogim bivšim igračima Bajerna. On je u intervjuu za "Zidojče cajtung" rekao da se posle vesto o otkazu osećao kada su ga šutirali dok je ležao na zemlji i da mu je srce slomljeno zbog postupka Bajerna.

- Neki od ovih citata su jednostavno sramotni - rekao je Didi Haman, koji kao i Mateus komentariše za Skaj Sport.

- Reč je o njegovoj sujeti, on na prvo mesto stavlja sebe, a ne klub.

Na pitanje da li će Nojer ikada ponovo igrati za Bajern, Haman je odgovorio:

- Ako bih se ja pitao - ne!

Stefan Efenberg bio je na istoj liniji kao i njegovi saigrači.

- Ništa i niko nije iznad kluba. Nijedan igrač, nijedan trener nije veći od minhenskog Bajerna. Ne, klub je uvek najvažniji. Nojer bi trebalo da razmisli da li ima smisla da posle ovih navoda ostane i završi ugovor sa Bajernom, koji važi do 2024. godine - ili je možda bolje da napusti klub.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike