Zvezdin evropski poker: Strepeli, a nisu morali

03.10.2020

18:54 >> 10:47

0

Autor: Jovan Terzić

Crveno-beli ponovo u Ligi Evrope

Zvezdin evropski poker: Strepeli, a nisu morali
Copyright Promo/FK Crvena zvezda/Facebook/Nikola Mitić

Četvrtu godinu zaredom, fudbaleri Crvene zvezde igraće grupnu fazu UEFA takmičenja.

Posle dve Lige šampiona na redu je ponovo Liga Evrope, u kojoj su crveno-beli pod komandom Vladana Milojevića u sezoni 2017/18. uspeli da prezime i igraju šesnaestinu finala (eliminisao ih moskovski CSKA).

Taj uspeh probaće da ponove, možda i nadmaše, Dejan Stanković i njegovi izabranici koji su posle neuspeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona i poraza penalima od Omonije uspeli da se iskupe i preko jermenskog Ararata stignu do utešne nagrade, ali vrlo značajne po samopuzdanje ekipe i finansijsku situaciju kluba.

U pel-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope, u utakmici koja je zbog ratnog stanja u Jermeniji igrana na Kipru, Crvena zvezda je opravdala ulogu favorita i savladala pomenuti Ararat 2:1 (1:0).

TOK UTAKMICE I VIDEO GOLOVA

Od starta su crveno-beli imali inicijativu i diktirali tempo utakmice, ali su se Jermeni čvrsto branili. Sredinom prvog poluvremena prvo se Ivanić našao u šansi, potom i Katai dva puta, a onda je sjajni vezista iz Srbobrana prekinuo napetost među navijačima svog tima.

Sjajnim slalomom u poslednjem minutu prvog poluvremena Aleksandar Katai se ušetao u kazneni prostor rivala, ali onda i imao sreću da se prilikom uklizavanja protivničkog igrača lopta od njegove noge odbije u gol. Bio je to vrlo važan trenutak za ekipu srpskog predstavnika, a posle odličnog trzaja glavom Dijega Falćinelija u 60. minutu na centaršut Ivanića, činilo se da je pitanje pobednika rešeno.

Da je u 71. minutu Falćineli iskoristio zicer tako bi i bilo, međutim, Stefan Čupić mu je odbranio “zicer” i otvorio kontranapad svog tima, iz kog je Lima, uprkos prethodno odličnoj odbrani Borjana, uspeo da zatrese mrežu i unese neizvesnost.

Panika se tada uvukla među igrače Zvezde, ali kako gosti to nisu koristili, a vreme odmicalo, crveno-belima je ponovo raslo samopouzdanje. Značajno je tome doprineo i ulazak Gavrića i Gobeljića.

Trudili su se igrači Ararata da stignu do drugog gola i produžetaka, međutim, nisu imali rešenje. Kvalitet je jasno bio na strani crveno-belih, koji su isključivo svojom krivicom dozvolii rivalu da dobije nadu.

Crvena zvezda će tako među timove koji će se u petak od 13 časova naći na žrebu za grupe Lige Evrope. Videćemo i u kom “šeširu”, trenutno su im velike šanse da budu u drugom, ali čeka se kraj ostalih utakmica…

Ararat – Zvezda 1:2 (0:1)

/Lima 72 – Katai 45, Falćineli 60/

ARARAT: Čupić – Alemao (65. Otubanjo), Vakulenko, Meneses, Humanes – Šahinjan (70. Ambartsumjan), Gufran, Sanogo – Lima, Martinez, Narsing.
ZVEZDA: Borjan – Gajić, Degenek, Pankov, Rodić – Nikolić, Kanga (65. Petrović) – Ben (81. Gobeljić), Ivanić, Katai (77. Gavrić) – Falćineli.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike