Fati je nova zvezda Barselone, Kadiz izvukao tri boda sa devetoricom

01.10.2020

21:33

0

Autor: N. St.

U vanrednom kolu Primere viđeni golovi, ali i crveni kartoni

Fati je nova zvezda Barselone, Kadiz izvukao tri boda sa devetoricom
Copyright Tanjug/AP Photo/Lalo R. Villar

Još tri utakmice u vanrednom kolu Primere su odigrane večeras, dva trijumfa ostvarili su gosti, jedan domaći tim.

Kadiz je do pobede na „San Mamesu“ došao na impresivan način. Osvojili su tri boda iako su meč završili sa devetoricom – 0:1 (0:0).

Koliko domaćinu ništa nije polazilo za nogom najbolje govore tri ključne stvari sa meča. Prvo je Akapo u 48. dobio drugi žuti karton, da bi u 57. Lopez poslao loptu u sopstvenu mrežu. Nije im pomoglo ni kada je Negredo u 70. minutu isključen, ni sa dva igrača više nisu došli do boda. Sve to dodatno daje na znajaču uspehu gostiju.

Sevilja je minimalnim rezultatom savladala Levante – 1:0 (0:0). Domaćinu je u 70. minutu VAR poništio gol, jer je El Hadadi napravio faul. Bio je to samo početak nervoze u redovima Sevilje. U prvom minutu nadoknade je trener Lopetegi dobio crveni zbog nesportskog ponašanja, da bi minut kasnije El Nesiri centaršut Navasa pretvorio u gol i pobedu.

Lionel Mesi je srce i duša Barselone, ali je tu jedan novi momak koji je već postao nova zvezda. U pitanju je Ansu Fati (17). Pokazao je to još jednom u pobedi Barselone u Vigu (0:3). U 10. minutu mu je Kutinjo odložio loptu, a Fati u maniru mnogo starijih i iskusnijih igrača pronašao put pored odbrane Selte i doneo vođstvo svom timu.

Katalonci su ušli u problem kada je Lengle dobio drugi žuti karton u 42. minutu, ali je u 51. Mesi pošao po strani, centrirao po zemlji, Olaza je loše intervenisao i matirao svog golmana i pomogao protivniku. Konačan rezultat postigao je Serhi Roberto u nadoknadi i tako prekinuo petogodišnji “post” u Vigu.

Barsa posle dva meča odigrana ima šest bodova sa impresivnom gol-razlikom (7:0) i nalazi se na petom mestu, Selta je 11. sa poenom manje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike