Zvezda je željna utakmica, ali niko u januaru nije postao šampion! Trener crveno-belih zadovoljan pripremama, ali fokus na Vojvodini

28.01.2023

11:01

0

Autor: A. S.

Milojević nije želeo da izdvaja pojedince i zaleće se sa prognozama

Zvezda je željna utakmica, ali niko u januaru nije postao šampion! Trener crveno-belih zadovoljan pripremama, ali fokus na Vojvodini
Miloš Milojević - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde okončali su zimske pripreme u Turskoj i spremni su za nastavak šampinske trke koju će prvog vikenda u februaru otvoriti na svom terenu.

Crveno-beli u ovom trenutku imaju deset bodova više u odnosu na prvog pratioca i večitog rivala, Partizan i sa velikim nestrpljenjem dočekuju proleće.

Trener ekipe iz Ljutice Bogdana, Miloš Milojević je za zvanični sajt kluba rezimirao pripremni periodu u Antaliji.

- Zadovoljan sam urađenim, odnosom igrača, time koliko smo i kako radili. Postoji kliše da "može bolje" i zaista je moglo, ali odradili smo dosta dobrih stvari i sa aspekta fizike i taktike smo veoma napredovali. Sve to moramo da potvrdimo u prvenstvu, od utakmice sa Vojvodinom pa do kraja šampionata. Nisam zadovoljan kako smo odigrali 45 minuta protiv Ludogoreca, ali mi smo tu utakmicu spremali tako da smo radili jako, imali trening ujutru, probavali stvari, želeli da vidimo šta možemo, a šta ne. Mogli smo i bolje pod tim umorom, ali je i to dobra škola za nas - rekao je Milojević na početka razgovora, pa dodao:

 
- Svaki trener ima viziju i način rada, a moja ideja je da trening treba da bude kompleksan i da se u fudbalskom zahtevu ispoštuju energetski, u smislu toga na čemu radimo, da li je to izdržljivost, snaga, brzina, i na taj način smo koncipirali treninge. Ne bih rekao da je igračima bilo lakše, bar ih nisam čuo da to pričaju, mislim da im je bilo i teže, ali za glavu zabavnije. Oni su fudbaleri i sve hoće da rade sa loptom. Bilo je i suvih treninga, ali nikada da tako protekne ceo trening, već deo, sve u cilju toga da se dobije homogenizacija u radu i mislim da su igrači dobro odgovorili na sve zahteve. Nije bilo nikakvih incidenata kao što je čest slučaj na pripremama, usled nervoze zbog duge odvojenosti od porodice i svega. Imali smo dobre uslove koje nam je klub obezbedio i u globalu sam zadovoljan pripremama, ali one nisu nešto čime čovek treba da se ponosi. Pripreme služe da se spremimo i napravimo rezultat na osnovu kog će da nam se sudi. 
 
Jasno je, Zvezda je bez dileme spremna za nastavak šampionata i prvog rivala, ekipu Vojvodine.
 
- Spremni su fizički, oko toga nema dileme, ali što se meč forme tiče, to smo pokušali da nadoknadimo velikim brojem utakmica. Naravno da prijateljska nije kao takmičarska, ali smo spremni da pokažemo pravo lice u našem prvenstvu.

Crveno-belima su se na pripremama u Turskoj priključila i dva pojačanja, Aleks Vigo i Lazar Nikolić.

- Zadovoljan sam obojicom, imaju kvalitet i radimo na tome da se što pre uklope u grupu. Mislim da će biti dobri igrači za Zvezdu.

 
Milojević nije želeo da izdvaja pojedince koju su se istakli na pripremama, ali je jasno da su se Jegor Prucev i Stefan Leković na njima svojstven način, nametnuli. 
 
- Ne volim da izdvajam, ali njih dvojica su odskočila najviše. Prucev ima drugačiju radnu etiku u odnosu na naše mlade. Bori se i radi utakmicu, nije mu sve u zabavi, uz to ima enormne fizičke predispozicije i izuzetno je nezgodan za čuvanje. Takođe, pokriva velik prostor i uz malo mirnoće će biti efikasniji.
 
A sada sledi povratak domaćim terenima. Crveno-beli će nastaviti takmičenje u Superligi, kao i u Kupu Srbije. Milojević najavljuje da šampionska trka ipak nije gotova.
 
- Očekujte Zvezdu punu energije, željnu utakmica. U svakom meču ćemo ići na pobedu, to je naša dužnost, ali ćemo nastojati da igramo što lepše kako bi navijači bili u potpunosti zadovoljni. Idemo utakmicu po utakmicu, jer ništa još nije gotovo i niko u januaru nije postao šampion. Igra se do kraja maja, a lično mi je fokus na Vojvodini, do nje gledam - podvukao je Miloš Milojević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike