Terzić veruje u pobede na "Marakani" i proleće u Evropi

02.10.2020

12:43 >> 14:27

0

Autor: J. T.

Generalni direktor Crvene zvezde optimista posle žreba

Terzić veruje u pobede na "Marakani" i proleće u Evropi
Copyright MN Press

Može se reći da je sreća bila naklonjena Crvenoj zvezdi na žrebu grupa za Ligu Evrope.

Nemački Hofenhajm (uprkos nedavnih 4:1 protiv Bajern Minhena), belgijski Gent i češki Slovan Liberec nisu rivali od kojih crveno-beli treba da strepe.

Štaviše, mogu da budu optimisti, a zaključuje se to i po izjavi generalnog direktora Zvezdana Terzića.

-Zvezda mora uvek da bude na najvišem nivou, da pobeđuje protiv koga god da igra, posebno ovde na “Marakani. Imaćemo možda i podršku 16.000 do 17.000 navijača koliko UEFA dozvoljava, a to nam mnogo znači. Grupa kao grupa jako sličlna onoj iz 2017, kad smo imali Engleze, Nemce i Beloruse (Arsenal, Keln i BATE Borisov, prim. aut). Sada su tu Nemci, Belgijanci i Česi, ozbiljne evropske države. Ali Crvena zvezda je podigla lestvicu očekivanja i naš cilj je prolazak u “nokaut” fazu i proleće u Evropi – istakao je Terzić u izjavi za TV Arena Sport.

Daleko od toga da sa “Marakane” prete rivalima…

-Realno, Hofenhajm je izuzetna ekipa, videli smo kako su pregazili Bajern u prvenstvu pre nekoliko dana. Gent kao viceprvak Belgije nesrećno nije ušao u Ligu šampiona, a Češka je uvek nezgdona – konstatovao je Terzić i istakao uverenje da će biti prostora i za afirmaciju mladih igrača na koje može da računa Dejan Stanković: Gavrića, Nikolića, Petrovića, Erakovića, Radulovića i Krstovića.

Uz to, naglasio je da mladi trener ima apsolutnu podršku klupskog rukovodstva.

-Dejan samo treba da nastavi ovom stazom uspeha. Vodio je ove sezone već 12 ili 13 utakmica, doživeo tu Omoniju, ali ima on punu podršku Uprave i mi smo uvereni da će vremenom ekipa izgledati sve bolje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike