Partizan i Austrija igrali bez golova po taktu loših sudija! Lutovcu poništen čist pogodak!

23.01.2023 | 16:22

Autor: 24sedam

Crno-beli odigrali drugi meč u jednom danu u turskom Beleku

Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana odigrali su 0:0 sa Austrijom iz Beča u drugoj današnjoj pripremnoj utakmici.

Nisu crno-beli ostavili loš utisak, isto se može reći i za rivale, ali ne može za sudijsku trojku koja je daleko od nivoa potreban za utakmice ozbiljnog fudbala. Nisu delioci pravde grešili u korist jednih ili drugih, grešili su zato što nisu dorasli zadatku.

Najveća greška, koja je uticala i na konačan rezultat, napravljena je u 18. minutu kada je poništen regularan gol Lutovca. Sjajno je igrač Partizana reagovao na dubinsku loptu i glavom lobovao golmana Austrije, ali je pomoćni sudija signalizirao nepostojeći ofsajd.

Može trener Partizana Gordan Petrić da bude zadovoljan prikazanim u oba današnja susreta, iako su njegovi izabranici obe utakmice završili nerešeno. Borbenost je bila vidljiva, odrađene su i pojedine akcije koje deluju kao uvežbane, tako da je ocena svakako prelazna.

Slede dva dana bez utakmica za crno-bele, a onda u petak ponovo dupli program koji će biti zatvoren i najjačom proverom sa ekipom CSKA iz Moskve.

BLOG UŽIVO:

Utakmica je završena. Imali su poslednju šansu Austrijanci iz slbodnog udarca posle starta na lotu Ilića. Ostalo je 0:0!

80. minut - Šut Riakrda preko gola posle dobrog prijema lopte i okreta. Imao je i prtivnika "na leđima".

74. minut - Na terenu je još jedan mladi igrač Partizana, Luka Subotić.

72. minut - Crveni karton Nathu, tačnije drugi žuti zbog prigovora. Imajući u vidu da je utakmica prijateljska potpuno bespotrebno. Sudije su definitivno najslabiji akteri susreta.

71. minut - Prilično zapaženi Lutovac ustupio je mesto mladom Jevremoviću.

68. minut - Najbolja šansa za crno-bele u drugom delu igre. Prošao je Rikardo, šutirao, a golman Kos uspeo da odbije loptu. Pokušao je Baždar da stigne do nje pre čuvara mreže Austrije, ali nije uspeo.

64. minut - Pet novih igrača na teren je poslao trener Austrije. Kako je i na poluvremenu promenio 5 igrača, to znači da je samo golman isti od početka susreta.

59. minut - Pobegao je Lutovac po boku, zavrnuo loptu pred gol Austrije, ali Riakrdo nije uspeo da dođe do nje.

50. minut - Lepa, tečna akcija crno-belih, ali je završni pas bio prejak.

48. minut - Dobar centaršut Natha, udarac galvom Rikarda ne završava u mreži.

Počelo je drugo poluvreme. Umesto Traore, koji se pred kraj poluvremena požalio na neke probleme u igri je mladi Mateja Stjepanović.

Zavšreno je prvo poluvreme. Crno-beli su bili bolji dobrih 30 minuta, a Austrija nešto konkretnija do isteka 45. minuta.

44. minut - Šansa za Austriju, brani Popović.

38. minut - U poslednji nekoliko minuta Austrija je opasnija, ali bez promene rezultata.

33. minut - Ponovo isti pomoćnik diže zastavicu posle dubinskog pasa ka Joviću i Riakardu. Bilo je blizu, ali je evmoma moguće da je i treći put pogrešio.

27. minut - Ponovo je pomoćnik mahao ofsajd iako Rikardo nije bio u nedozvoljenoj poziciji. Sad nije bilo gola, pa su oovu grešku crno-beli lakše podneli.

18. minut - Lutovac je postigao gol koji je poništen zbog ofsajda. Sudije su napravile ogromnu grešku i oštetili crno-bele.

15. minuta - Prva velika prilka i veliki, baš veliki promašaj Rikarda. Sa desetak metara je šutirao pored gola. 

10. minut - Izveo je i Partizan prvi korner na utakmici, a posle centaršuta Natha nije bilo opasnosti po gol rivala.

8. minut - Nova kontra Austrije, bilo je opasno, ali je Marković uklizao i sprečio pogodak. Posle kornera su crno-beli raščistili gužvu pred svojim golom.

6. minut - Kontru Austrije faulom je zaustavio Svetozar Marković. Gruber je šutirao sa 25 metara, prebacio je živi zid, ali i gol crno-belih.

Utakmica je počela!

15.08 - Partizan: Popović, Filipović, Ilić, Marković, Šehović, Traore, Natho, Lutovac, Jović, Baždar, Rikardo.

Austrija Beč: Kos, Baltača, Martins, Handl, Lajdner, Fišer, Brauneder, Tajgl, Dovedan, Gruber, Keleš.

BONUS VIDEO:

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2022/10/01/64c4e9adb45738d81958bf6b/uhd/64c4e9adb45738d81958bf6b.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9adb45738d81958bf6b",poster:"https://cdn.brid.tv/live/partners/20325/snapshot/1128270_th_1667159143.jpg",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam