Partizan korača ka cilju, zadovoljan sam: Petriću najvažnije da svi zdravi završe pripreme

20.01.2023

18:14

0

Autor: A. S.

Crno-beli po volji šefa stručnog štaba

Partizan korača ka cilju, zadovoljan sam: Petriću najvažnije da svi zdravi završe pripreme
Gordan Petrić - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana trenutno su na pripremama u Turskoj, gde su danas igrali i dve kontrolne utakmice. Najpre su sa 3:1 savladali tim Ahmat iz Groznog, a potom su remizirali sa ekipom Mladosti iz Lučana. 

Golove za Partizan u duelu sa internacionalcima, postigli su Nemanja Jović, Vanja Vlahović i Kvinsi Menig, a prve utiske po završetku meča za Partizanov sajt podelili su šef stručnog štaba Gordan Petrić, strelac prvog gola za Partizan, mladi Jović i Aleksandar Lutovac.

- Mislim da smo dobro igrali i da smo i dobro stajali na terenu. Dobro smo istrčali, mogao sam da postignem još dva gola, ali sam i propustio šanse. I to će doći na svoje. Imao sam i malu povredu, koja je zalečena, pa je motiv samim tim još veći. Radim na sebi, treniram dobro kao i cela ekipa. A što se tiče same atmosfere ona je zaista na vrhunskom nivou u čemu nam pomaže mnogo šef Petrić, a na nama je da nastavimo istim ritmom - naveo je Jović, dok se Lutovac, koji je asistirao Vlahoviću kod pogotka, dotakao te akcije:

- Vanjin je gol, drago mi je zbog njega, on je mlad igrač i njemu više treba gol. Možda sam se u trenutku malo i iznervirao što je on pipnio loptu, pa je upisan u listu strelaca, ali prošlo me je posle dve sekunde i drago mi je da sam asistirao mlađem kolegi. Partizan čine prevashodno njegova deca, i srećan sam kada vidim da hvataju naš ritam i napreduju uz rad sa prvim timom - kazao je Aleksandar.

Gordan Petrić je pak imao dosta razloga da bude zadovoljan prikazanim na terenu, naročito što je pružio priliku mladim igračima.

- Zadovoljan sam i prvom utakmicom i današnjom. Polako koračamo ka cilju , a to je da se igrači što bolje pripreme za nastavak sezone. Normalno je da su im teške noge, ali kako vreme bude prolazilo što češće će ulaziti u šanse. Ono što je od izuzetne važnosti je da se niko ne povredi na ovim pripremama - rekao je Petrić, pa se osvrnuo na partiju Nemanje Jovića i najpre u šali rekao:

- Pa dobro, on je, kao i Baždar, lep momak, kovrdžav, tako da je sigurno zanimljiv igrač - rekao je Petrić, pa u ozbiljnijem tonu, dodao:

- Šalu na stranu, da ih ne izdvajam, oni najbolje osećaju da li napreduju ili ne napreduju. Ljudi moraju da shvate da igrača koji se vraća iz povrede moramo da sačekamo, da budemo strpljivi sa njim.

Nakon te pobede, crno-beli su igrali i protiv ekipe Mladosti iz Lučana, u kojoj su priliku dobile "Partizanove bebe", a taj susret je okončan remijem, 2:2.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike