"Zeka" se vratio kući posle šest godina: Jojić zvezda Partizanovog prelaznog roka

03.10.2020

16:01

0

Najveće pojačanje za tim Aleksandra Stanojevića dolazi iz Turske

"Zeka" se vratio kući posle šest godina: Jojić zvezda Partizanovog prelaznog roka
Copyright MN Press

Miloš Jojić je ponovo igrač Partizana! Nakon šest godina od odlaska u Borusiju Dortmund, 28-godišnji fudbaler dogovorio je u subotu popodne svoj povratak u Humsku sa upravom crno-belih. Jojić će morati prethodno da obavi formalnosti oko sporazumnog raskida saradnje sa turskim šampionom Bašakšehirom, pa da u nedelju ili ponedeljak po dolasku iz Istanbula dođe na promociju u Humsku.

Prethodnih šest godina Jojić je nastupao za Borusiju Dortmund, Keln i Bašakšehir, a poslednju polusezonu odigrao je u dresu austrijskog Volfsbergera. Njegovim povratkom u tim treneru Aleksandru Stanojeviću će se otvoriti veći izbor taktičkih rešenja, a konačno će i pozicija defanzivnog veznog biti popunjena igračem koji se u posebnim situacijama može prilagoditi ofanzivnijem načinom igre.

Očekuje se da će Jojićevo prisustvo povećati ubojitost Partizanovog prekida. U sećanju navijača su i dalje njegovi korneri i slobodni udarci, posebno onaj koji je crno-belima doneo titulu pobedom u 144. derbiju. Tada je Jojić u 90. minutu sa oko 18 metara matirao Zvezdinog golmana Bobana Bajkovića, udarcem koji je pogodio mesto gde se sastavljaju prečka i stativa.

MN Press

Uz ovaj detalj sa derbija koji mu je obeležio karijeru, ostaće zapisano da je na debiju u Dortmundu posle samo 17 sekundi od ulaska u igru protiv Ajntrahta postigao gol za “milionere”, baš kao što je pre toga učinio zaigravši prvi put u dresu Srbije protiv Japana u Novom Sadu. Njegov gol u Novom Sadu na prijateljskom meču doneo je “orlovima” pobedu od 2:0.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike