Detalji pucnjave na bivšeg fudbalera u Goraždu: "Trenutno je u komi, ima veliko oštećenje mozga"

14.01.2023

19:13

0

Autor: M. Vu.

Sinoć oko 22 časa kada je bivši fudbaler krenuo po suprugu i mlađeg sina., nepoznati napadač ga je upucao i njegovo stanje je ozbiljno

Detalji pucnjave na bivšeg fudbalera u Goraždu: "Trenutno je u komi, ima veliko oštećenje mozga"
Almir Raščić - Copyright Foto: Printskrin/Fejsbuk/Almir Raščić

Sinoć oko 22 časa, bivši fudbaler Almir Raščić, krenuo je po svoju suprugu i mlađeg sina. Do njih nije stigao, jer su ga, u prolazu zgrade u kojoj živi, pretukli, a potom i upucali u glavu nepoznati napadači.

- Bio je samo u papučama, trenerci, i jakni. Postoji prolaz između dve zgrade, s druge strane zgrade mu je bilo parkiran auto, on je krenuo i tada se to desilo. Čuo se pucanj. Dvojica komšija su to videli. Oni su pozvali hitnu i on je prevezen u Hitnu pomoć u Goraždu, tu su ga pokušali staviti u veštačku komu - kazao je Muhidin Raščić, Almirov otac.

Prevezen je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Operacija je trajala do 5 sati. Ipak, čekaju se povoljne vesti o zdravstvenom stanju nekadašnjeg fudbalera, potvrdio je to medijima, Almirov brat, Admir.

- Brat ima veliko oštećenje mozga i doktori čine sve da mu spasu život. Nije mi jasno zašto se sve ovo desilo. Ko je imao razlog da ovo uradi. Želim istaći da Almir nije pretučen već upucan u glavu - kazao je Admir.

 

 

Pucnjava i ranjavanje Almira potreslo je i njegove sugrađanine. Za njega, kao i njegovu porodicu imaju samo reči hvale.

- Ko ga je poznavao, ko je s njim jednom popio kafu, znao je o kakvom se momku radi. Sve nas je to iznenadilo. U kantonu, gde se ljudi decenijama poznaju, mi se svi znamo. Nas je šokiralo, jednostavno nemamo reči da opišemo. Mi nismo svedoci ovakvih pokušaja ubistava, to do sad nije bio slučaj kod nas – kazao je Ernest Imamović, gradonačelnik Goražda.

Za napadačima se još traga

Sada je najbitniji Almirov oporavak, navodi gradonačelnik. Za napadačima se još uvek traga.

- Obavešten je dežurni tužilac kantonalnog tužilaštva Goražde koji je delo okarakterisao kao ubistvo u pokušaju. Niko nije uhapšen. Operativni rad na terenu na rasvetljavanju ovog dela je u toku –  kazao je Mirsad Kamenica, MUP BPK Goražde.

Dok se čeka da krivci budu pronađeni i izvedeni pred lice pravde, građani Bosne i Hercegovine u strahu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike