Partizan kreće u Belek sa Šerifom u glavi!

12.01.2023

08:43

0

Autor: 24sedam

Fudbaleri crno-belih kreću u drugu fazu priprema u kojoj će odigrati pet prijateljskih utakmica za 16 dana

Partizan kreće u Belek sa Šerifom u glavi!
Tan2022-10-27_202613909_0 - Copyright Tanjug/ AP Photo/Daniel Cole

Fudbaleri Partizana od danas kreću sa drugom fazom zimskih priprema koja će se do 28. januara obavljati u turskom Beleku.

Deni bek Marko Živković kaže da je ova pauza bila neobična i duga, jer su prethodnih godina imali manje od mesec dana omora, dok je tok ovoj sezoni poptuno izmenio Mundijal u novembru i decembru.

Pripreme se po tradiciji nastavljaju na turskoj obali, a naglasak će biti na uigravanju i dostizanju takmičarske forme za mečeve sa Šerifom. Prvi je zakazan za 16. februar, a pre toga na programu su dve superligaške utakmice sa Napretkom i ekipom Mladosti iz Novog Sada.

- Slažem se, baš je bila duga pauza. U ranijem periodu odmor nam je trajao malo manje od mesec dana. Nije bilo lako vratiti se svim aktivnostima. Što se tiče forme, navikli smo da budemo u tonusu i svako od nas je trenirao individualno u pauzi, tako da smo došli delimično spremni - rekao je Živković.

Nikad duža pauza za Saničanina

Štoper Siniša Saničanin kaže da pošteno da teško podnosi bazični deo priprema:

- Nikad duža pauza, a možda i nikad duže pripreme, za razliku od nekih prethodnih. Svi smo profesionalci, tako da se vidi na treninzima da smo radili i za vreme pauze, da smo bili aktivni, što je veoma bitno, jer nam je zato bilo lakše da "uđemo“ u pripreme. Iskreno, teško podnosimo ovaj bazični deo, ali smo završili sa tim, a u Antaliji nas čeka lepši deo priprema kada su i utakmice.

Trener Petrić se opredelio za jedan trening dnevno, za intezivniji rad i više vremena igračima za uživanju sa porodicom.

- Šef to stalno ponavlja – da igramo za sebe i za svoje porodice. Kad smo išli na pauzu, rekao je da provedemo vreme sa porodicom i prijateljima i da se vratimo srećni na pripreme - kaže Živković.

Trenažno brdo od koga je svima muka

Novina na Teleoptiku je trenažno „brdo“, koje zna da bude i veoma naporno.

- Imamo na nekoliko dana trening na tom čuvenom „brdu“. Nije bilo povraćanja još uvek, a nadam se da neće ni biti. Naši kondicioni treneri doziraju sve kako treba, tako da je sve u najboljem redu - rekao je Saničanin.

Crno-beli u Turskoj ostaju 16 dana gde će odigrati 5 kontrolnih utakmica.

- Prošli smo ovaj deo priprema u Beogradu koji je malo teži, a sad idemo u Belek gde će fokus biti i na utakmicama, u kojima treba da sprovedemo ono što smo radili na treninzima. Spremni za to, jer smo više od 20 dana u trenažnom procesu - kaže Živković.

Mečevi sa rivalima kao što su CSKA iz Moskve i Austrija iz Beča biće pravi testovi za ono što sledi protiv Šerifa iz Moldavije u baraž meču Lige konferencija.

Šerif u glavama crno-belih

- Veoma je je važno da imamo dobre rivale na pripremama, to će nam biti neka vrste lične ocena, da vidimo gde smo. Bolje da igramo sa jakim rivalima, pa čak da ne bude rezultat u prvom planu, mada je u Partizanu to gotovo nemoguće. Tamo ćemo se videti i sa Sašom Zdjelarom, što će nam svima biti izuzetno drago - ističe Saničanin.

Svetozar Marković kaže da je pred ekipom dovoljno vremena da se pripreme za duele sa Šerifom:

- Ne bih da pričam unapred. Najvažnije je da pobedimo sada ove dve utakmice koje nam predstoje, protiv Šerifa. Ali i one su daleko, tako da imamo dosta vremena da se pripremimo za njih, da analiziramo i da, ako sve bude u redu, pobedimo u obe - rekao je Marković.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike