Roberto Martinez i Portugal - zvanično je! Španac otkrio plan sa Kristijanom Ronaldom

09.01.2023

12:44

0

Autor: D. P.

Bivši trener Vigana i Evertona posle razlaza sa Belgijom ponovo ide u selektore

Roberto Martinez i Portugal - zvanično je! Španac otkrio plan sa Kristijanom Ronaldom
Roberto Martinez - Copyright Tanjug/AP

Španski stručnjak Roberto Martinez posle epizode na klupi reprezentacije Belgije, prihvatio je novi selektorski izazov.

Martinez se danas obavezao na vernost Portugalu do 2026. godine, što automatski znači da će on voditi ekipu na SP u SAD, Meksiko i Kanadu ako se kvalifikuju za završni turnir.

Španac se prethodnih šest godina, od avgusta 2016. godine nalazio na kormilu Belgije. Sa "crvenim đavolima" došao je do trećeg mesta na Mundijalu u Rusiji 2018. godine, dok se na poslednjem u Kataru nije kvalifikovao za prolaz u nokaut fazu u grupi sa Hrvatskom, Marokom i Kanadom.

Posle predstavljanja Martinez se osvrnuo i na igrački kadar, posebno na situaciju sa Ronaldom koji je u 37. godini i sada nastupa za Al Nasr:

- Verujem da fudbalske odluke treba da se donose na terenu. Ja nisam neko ko donosi odluke u kancelariju. Hoću svih 26 igrača koji su bili na prošlom Svetskom prvenstvu, to je moja polazna tačka. A Kristijano Ronaldo je jedan od njih. On je igrač koji je devetnaest godina igrao za ovu reprezentaciju, tako da zaslužuje poštovanje - rekao je Martinez.

 

 

Na Euro 2020, odigranom 2021. zbog pandemije, belgijski tim je eliminisan u četvrtfinalu od Italije, nakon što su izbacili baš Portugal u osmini finala golom Torgana Azara.

Pre dolaska u Belgiju Martinez je u Engleskoj trenirao Svonsi, Vigan i Everton. Sada dolazi na mesto Fernanda Santoša, koji se povukao posle eliminacije Portugala u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 2022. protiv Maroka.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike