(KRAJ) Zvezda iskoristila poklon iz Gornjeg Milanovca, na derbi ide sa plus osam

30.10.2020

15:24 >> 00:19

0

Autor: Adam Štulić

Crveno-beli na svom stadionu savladali kruševački Napredak

(KRAJ) Zvezda iskoristila poklon iz Gornjeg Milanovca, na derbi ide sa plus osam
Copyright MN Press

Prvi cilj ove sezone je ispunjen, sada je na redu ostvarenje drugog. Pošto su u Nikoziji overili evropsku jesen, eliminisavši Ararat u plej-ofu Lige Evrope, fudbaleri Crvene zvezde su trijumfalno obeležili povratak na domaći kolosek.

Crveno-beli su poslednjem meču 10. kola Superlige na svom stadionu savladali kruševački Napredak 3:0 (2:0) i tako uvećali bodovnu prednost u odnosu na prvog pratioca i najvećeg rivala Partizan, koji je u subotu neprijatno iznenadio svoje navijače odigravši 1:1 protiv Metalca u Gornjem Milanovcu.

Poznat raspored: Zvezda grupu počinje i završava gostovanjem

Izabranici Dejana Stankovića slavili su golovima Falćinelija posle samo 45 sekundi utakmice i Mirka Ivanića (dva, 9. minut i 70. i iz penala) i u sjajnom raspoloženju će otići na reprezentativnu pauzu i mirnu pripremu prvog ovosezonskog večitog derbija, koji će se za dve nedelje igrati na stadionu u Humskoj.

DRUGO POLUVREME

19.50′ – KRAJ

Posle 60 sekundi nadoknade vremena, sudija Srđan Jovanović je odsvirao kraj utakmice. Zvezda je slavila 3:0 protiv Napretka.

19.44′ – DOBAR POKUŠAJ SPIRIDONOVIĆA

U 85. minutu nova prilika za Zvezdu. Spiridonović je odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla malo iznad preečke.

19.39′ – OSTOJIĆ SPAŠAVA GOSTE

Sjajno je golman Napretka intervenisao u dva navrata, prvo posle pokušaja Petrovića, a nedugo potom i Kange.

19.35′ – NOVE PROMENE

U 75. minutu u ekipi Napretka je napravljena izmena – Todorović je zamenio Stevića. Dva minuta kasnije, Stanković je na teren poslao Radulovića umesto Gajića.

19.30′ – GOOOL, IVANIĆ SIGURAN SA BELE TAČKE (VIDEO)

Ono što nije uradio Mrkić, jeste Ivanić na drugoj strani. Nekadašnji reprezentativac Crne Gore je u 70. minutu postigao svoj drugi na meču, pošto je rutinski savladao Ostojića sa bele tačke. Prethodno se za najstrožu kaznu izborio Srđan Spiridonović. Odmah potom, Gavrić je svoje mesto na terenu ustupio Krstoviću.

19.21′ – NAPREDAK PROMAŠIO PENAL (VIDEO)

Teško će fudbaleri Napretka imati bolju priliku za postizanje gola. Mrkić se u 62. minutu izborio za penal, pošto ga je u kaznenom prostoru oborio mladi Eraković. Odlučio je napadač Kruševljana da on izvede najstrožu kaznu, šutirao je snažno, ali umesto mreže pogodio je prečku. U 65. minutu, Ćuković je zamenio Miloševa.

19.20′ – ZVEZDI PRETI MILUNOVIĆ

U 59. minutu ponovo je crveno-belima zapretio Milunović. Iskusni ofanzivac je izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, ali je lopta posle njegovog šuta sa dvadesetak metara otišla pored gola.

19.14′ – ODLIČNI POTEZI GAVRIĆA

Napredak je u prvih desetak minuta drugog poluvremena bio nešto ofanzivniji, ali je prvu pravu priliku u nastavku meča imala Zvezda. Gavrić je u 55. minutu s nekoliko sjajnih driblinga prošao uz desnu gol aut liniju, u kaznenom prostoru je uposlio Ivanića koji je šutirao, ali je lopta na putu ka mreži pogodila jednog defanzivca Napretka i otišla preko prečke u korner, posle kojeg nije bilo veće opasnosti po goste.

MN Press

19.03′ – TROSTRUKA IZMENA STANKOVIĆA NA POLUVREMENU

Počelo je drugo poluvreme meča na stadionu “Rajko Mitić”. Dejan Stanković je odlučio da napravi trostruku izmenu, pa je umesto Kataija, Falćinelija i Kange, na treren poslao Spiridonovića, Bena i Petrovića. Menjali su i gosti, Mijić će u nastavku igrati umesto Kočića.

PRVO POLUVREME

18.46′ – KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Čim je istekao 45. minut sudija Jovanoviće odsvirao kraj prvog poluvremena. Minut ranije, solidnu priliku je imao Ivanić. Šutirao je malo iskosa s leve strane sa ivice kaznenog prostora po zemlji u konrta ugao, ali je Ostojić ponovo bio na mestu. Nedugo potom, žuti karton dobio je i Spremo.

18.40′ – PRVI ŽUTI KARTON

Prvi žuti karton na meču dobio je kapiten Napretka Miloš Milovanović u 40. minutu. Iz slobodnog udarca zapretio je Katai, ali je lopta otišla pored stative.

18.35′ – NAJBOLJA PRILIKA ZA GOSTE

Kruševljani su u 35. minutu došli do najbolje prilike u dosadašnjem toku meča. Kočić je odlično prošao po desnoj strani, po zemlji je, na ivici kaznenog prostora, uposlio usamljenog Miloševa, koji je šutirao iz prve, ali pored gola. U 38. minutu crveno-belima je zapretio Luka Milunović. Šutirao je nekadašnji fudbaler Zvezde sa 25 metara, lopta je zakačila jednog defanzivca domaćih i dobila parabolu, ali je Popović bio spreman i paradom je uspeo da sačuva mrežu.

18.32′ – ZVEZDA JURI TREĆI GOL

Iako su se fudbaleri Napretka oslobodili početnog grča posle dva brzo primljena gola, stanje na terenu se nije mnogo promenilo. Napadaju Zvezdini fudbaleri sa svih strana goste, u 33. minutu sa distance su pokušali Kanga i Gavrić, ali je Ostojić oba puta uspeo da interveniše tako što je loptu izbijao u korner.

MN Press

18.26′ – GOSTI PRETE

U 24. minutu fudbaleri Napretka su uputili prvi šut ka golu crveno-belih. Spremo je snažno šutirao iz slobodnog udarca sa tridesetak metara, Popović je pošao na kontra stranu, ali je lopta otišla preko gola.

18.23′ – PRVA IZMENA U NAPRETKU

U 22. minutu gosti prave prvu promenu. Umesto Kostića na terenu je Milovanović.

18.21′ – PRILIKA ZA ZVEZDU

Nova prilika za crveno-bele u 17. minutu. Kanga je izveo slobodan udarac iskosa sa desne strane, lopta je došla do Nikolića, koji je posle jednog driblinga šutirao sa desetak metara, ali je lopta na putu ka golu pogodila Ivanića i odbila se do Milunovića, čiji je snažan šut bio neprecizan.

18.15′ – NAPREDAK BEZOPASAN

U prvih 15 minuta igre gosti gotovo da nisu prešli s loptom u posedu na polovinu Crvene zvezde. S druge strane, i pored ubedljive prednosti, crveno-beli nastavljaju istim intenzitetom da pritiskaju rivala, čija je odbrana na velikim iskušenjima.

18.09′ – GOOOL, ZVEZDA DUPLIRALA PREDNOST (VIDEO)

Crveno-beli posle devet minuta igre vode 2:0, strelac je Ivanić. Katai je odlično izbacio Gajića po levoj strani, nekadašnji mladi reprezentativac je utrčao u  kazneni prostor i sa gol aut linije je “zavrnuo” loptu ka penalu, gde se našao Ivanić i udarcem iz prve poslao loptu iza leđa golmana Kruševljana.

18.02′ – GOOOL, ZVEZDA VODI (VIDEO)

Posle samo 45 sekundi Zvezda vodi 1:0 golom Falćinelija. Sjano se italijanski napadač ubacio između defanzivaca gostiju, dobio dobru loptu u prazan prostor posle čega je rutinski zaobišao istrčalog Ostojića i poslao loptu u mrežu.

18:01′ – POČEO MEČ

Utakmica je počela napadom fudbalera Napretka.

17.20′ – SASTAVI

Crvena zvezda: Popović, Gajić, Eraković, Milunović, Gobeljić, Nikolić, Kanga, Gavrić, Ivanić, Katai, Falćineli.

Napredak: Ostojić, Stević, Mršić, Marinković, Kostić, Rašković, Milošev, Kočić, Spremo, Mrkić, Milunović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike