Tumbakovićev odgovor na pitanje 24sedam: Borimo se zajedno sa UEFA, ali Napoli nema nameru da pusti Maksimovića

05.10.2020

11:19 >> 12:58

0

Autor: D. B.

Predsednik italijanskog kluba De Laurentis traži od igrača svog kluba da budu u karantinu sledeće dve nedelje

Tumbakovićev odgovor na pitanje 24sedam: Borimo se zajedno sa UEFA, ali Napoli nema nameru da pusti Maksimovića
Copyright MN Press

Nikola Maksimović nije stigao na okupljanje fudbalske reprezentacije Srbije, a kako trenutno stvari stoje, centarhalfa Napolija neće ni biti na meču godine.

Predsednik Napolija, kontroverzni Aurellio de Laurentis ne dozvoljava igračima svog tima da napuste Napulj i traže od njih da budu u dvonedeljnom karantinu tokom pauze predviđene za reprezentativna nadmetanja.

Selekor Srbije Ljubiša Tumbaković, odgovio je na pitanje portala 24sedam i pojasnio je da li će moći da računa na velikog aduta u odbrani na meču protiv Norveške 8. oktobara, meču posle koga bi mogli da nastavimo put ka palasmanu na Evrpsko prvenstvo.

– Postoji borba FSS zajedno sa UEFA da Nikola Maksimović dođe. Ulažemo maksimalan napor, putem prepiske kroz mejlove, da dovedemo ga da bude sa nama. Napoli je čvrst u svom stavu i on danas neće doći na okupljanje, a videćemo za dalje – odgovorio je selekeor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković.

Objasnio je selektor i zbog čega je naknadno pozvao Aleksandra Kataija, Sašu Zdjelara i Nikolu Maraša.

-U turbulentnom smo periodu od marta, jer posle svake utakmice razmišljamo da li će neka povreda ili korona da nas poremete. Maksimovića nije pustio Napoli, a Veljkovića Verder pušta samo da dođe do Osla, pa nazad u Bremen, tako da i na njega nećemo moći da računamo za utakmice posle Norveške (sa Mađarskom i Turskom u Ligi nacija, prim.aut.). Zato smo i pozvali još neke igrače. U šest dana imamo tri utakmice i svaka ima svoju težinu, zato im i pristupamo profesionalno”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike