Predsednik Bolonje neutešan nakon Mihine smrti: Moja najbolnija odluka bila je kada sam ga smenio, danas mislim na njegovu porodicu!

16.12.2022

17:05

1

Težan trenutak za sve ljubitelje sporta

Predsednik Bolonje neutešan nakon Mihine smrti: Moja najbolnija odluka bila je kada sam ga smenio, danas mislim na njegovu porodicu!
Siniša Mihajlović - Copyright Profimedia

Tužne vesti iz Rima danas su zaustavile fudbalski svet, Siniša Mihajlović je preminuo nakon trogodišnje borbe sa leukemijom, koju je čak u jednom trenutku i pobedio.

Tada se vratio na klupu Bolonje, koju je vodio sve do jeseni, a onda je došlo do sporazumnog raskida saradnje. Ubrzo je postalo jasno da se bolest vratila, na naprednom nivou.

Ipak, Mihajlović nije odustajao, u najtežim trenucima je ostao na klupi Bolonje. Njemu je fudbal bio lek, više mečeva je vodio i pratio iz bolničke postelje, ali je u jednom trenutku podrška čelnika kluba izostala.

Naime, oni su doneli odluku da se rastanu sa srpskim trenerom, a predsednik Bolonje Džoi Saputo je i tada, a i danas, istakao da mu je to bila najteža odluka u životu.

- Vest o Sinišinoj smrti duboko me rastužuje. Znao sam da se njegovo stanje pogoršalo poslednjih dana, ali mi se činilo nemogućim da tako brzo dobijem ovo strašno saopštenje. Sa Mihajlovićem gubimo pre svega jednog izvanrednog i nikad banalnog čoveka, koji je svoje čuvene osorne stavove znao da smenjuje sa nesvakidašnjom ljupkošću i simpatijom. Gubimo i velikog šampiona koji je, prvo kao igrač, a potom i kao trener, toliko dao fudbalu.

 

 

Kao predsednik Bolonje, želim da mu još jednom izrazim svoju zahvalnost za ono što je uradio za naš klub u ove tri i po godine, uprkos tome što ga je bolest primorala na duge hospitalizacije i izuzetno bolne tretmane.

Odluka da ga razrešim dužnosti, kada je u ovim teškim uslovima postalo nemoguće nastaviti ovako složen posao, bila je, kao što sam već rekao, najbolnija od čitavog mog rukovođenja. Danas mislim na njegovu majku Viktoriju, njegovu suprugu Arijanu, njegovu decu i celu njegovu porodicu: moja zahvalnost i zahvalnost Bolonje ide njima u znak sećanja na sina, muža, oca, od kojih će uvek moći da budu ponosan - naveo je Saputo u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike