Hrvatski mediji protiv zdravog razuma: Sudija Orsato bio naš krvnik! Zavera protiv "kockastih" kao u Rusiji!

14.12.2022

06:46

0

Autor: 24sedam

Hrvatski "Jutarnji list" pronašao uzroke poraza u polufinalu

Hrvatski mediji protiv zdravog razuma: Sudija Orsato bio naš krvnik! Zavera protiv "kockastih" kao u Rusiji!
Copyright AP PhotoPavel Golovkin

Ako na katarskom Mundijalu postoji rang-lista pobeda bez mrlja koje su zaslužene igrom na terenu, onda ona od sinoć Argentine protiv Hrvatske ulazi u sam vrh.

Uprkos tome što su Leo Mesi i drugovi do nogu potukli "kockaste", ne dozvolivši im ni promil šanse da i u ovom susretu instaliraju "igru bez igre" koja bi se završila penal serijom, pojedini hrvatski mediji pronašli su u nefudbalskim stvarima alibi za poraz u polufinalu.

- Hrvatska je od Argentine potučena, a utakmica za bronzu kazaće da li je dotučena. Milion puta pitaćemo se da li se moralo ovako završiti, da li je koncentracija trebala biti najlošija baš u polufinalu, da li je Danijele Orsato bio naš slučajan krvnik kao njegov sunarodnik Masimilijano Irati u Moskvi. I opet je taj Irati bio VAR i nije se oglasio kod penala za Argentince, ne bi se VAR javio u našu korist - piše Jutarnji.

Čak i kad priznaju da Lovren i ostali iz odbrane nisu bili na nivou polufinala, stvari se vrate na početak. Pribegavanje omiljenom balkanskom receptu - zavera postoji, ona je kriva za poraz.

- Polufinale se u jednom času, ekspresno, pretvorilo u horor, "mrtva utakmica" bez prilika rešena je s dva bljeska Alvareza, napadača kojeg Pep Gvardiola nije slučajno doveo u Mančester siti, čija brzina i agresija su bile misaona imenica za Dejana Lovrena i odbranu "vatrenih". Kad na najvećoj sceni primaš golove iz "pete lige", nemaš se čemu nadati, a kad pomisliš da protivnik ima vetar u leđa, sve je gotovo - piše "Jutarnji", i dodaje za kraj:

- "Gaučosi" su bili raspoloženiji, brži, agresivniji i lukaviji, revanširali su nam se za Nižnji Novogorod istim rezultatom, ali većom merom, jer ova im utakmica znači finale. Koliko FIFA forsira Lea Mesija govori i podatak da je izabran za igrača utakmica, iako je Alvarez dao dva gola i kod jednog izborio penal.

- Ništa nije bilo na našoj strani. Ni okolnosti, a, nažalost, niti igra "vatrenih", najlošija na ovom turniru, jer štogod se dogodilo, primili smo golove kakve nismo smeli i moramo to priznati.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike