Hrvatima ga dao igrač Dinama, Francuzi i Italijani raspucani, Nemci opet nerešeno, Holanđani opet izgubili

07.10.2020

20:54 >> 21:15

0

Autor: J. T.

Širom Evrope igrane su prijateljske utakmice

Hrvatima ga dao igrač Dinama, Francuzi i Italijani raspucani, Nemci opet nerešeno, Holanđani opet izgubili
Copyright Tanjug/AP/Salvatore Di Nolfi/Keystone

U iščekivanju baraža za Evropsko prvenstvo i duela Norveška – Srbija u Oslu (četvrtak, 20.45), dan ranije u centru pažnje fudbalske javnosti bile su prijateljske utakmice.

Bilo je nekoliko zanimljivih i jakih duela, a to su:

Italija – Moldavija 6:0
Holandija – Meksiko 0:1
Nemačka – Turska 3:2
Portugal – Španija 0:0
Švajcarska – Hrvatska 1:2 i
Francuska – Ukrajina 7:1.

Izabranici Roberta Manćinija i Didijea Dešama imali su šuterski trening u Firenci protiv Moldavije, odnosno Parizu protiv Ukrajine. I jedni i drugi sav posao odradili su do poluvremena.

Italijani su na odmor otišli sa vođstvom 5:0. Dvaput je precizan bio Stefan El Šaravi, a po jednom Brajan Kristante i Frančesko Kaputo, uz autogol Vjačeslava Posmaka. Potom je Moldavce dotukao Domeniko Berardi u 72. minutu.

Svetski prvaci su napunili mrežu Ukrajine, a na poluvremenu je već pisalo 4:0. Eduardo Kamavinga, Olivije Žiru dvaput i autogol Vitalija Mikolenka pokvarili su veče Andreju Ševčenku. U nastavku utakmice prvo je Viktor Ciganov smanjio zaostatak gostiju, ali su Korentin Toliso, Kilijan Mbape i Antoan Grizman bili neumoljivi.

Hrvatima je u Sent Galenu gol dao igrač Dinamo Zagreba, Mario Gavranović, ali nisu Švajcarci uspeli da izbegnu poraz protiv svetskih viceprvaka. Gosti su do odlaska na odmor izjednačili preko Josipa Brekala, a onda je u 66. minutu Mario Pašalić pogodio za, ispostavilo se, pobedu “kockastih” 2:1.

Nemci su bili blizu da se “izvuku” protiv Turske u Kelnu, međutim, gosti su golom Kenana Karamana u četvrtom minutu nadoknade došli do 3:3. To je treći uzastopni remi ekipe Joakima Leva, pošto su prethodno u septembarskim duelima Lige nacija igrali 1:1 sa Španijom i Švajcarskom.

Tanjug/AP/Martin Meišner

Julijan Draksler je u nadoknadi prvog dela doneo prednost domaćinima, ali je već u 49. Ozan Tufan izjednačio. Novo vođstvo Nemačkoj dao je Florijan Nojhaus u 58. minutu, ali je u 67. Efedžan Karadža opet poravnao rezultat. Posle pogotka Đan-Luke Valdšmita u 81. činilo se da će domaćin, ipak, slaviti, ali gosti nisu odustajali…

Holanđani su pred dva gostovanja u Ligi nacija, protiv Bosne i Hercegovine i Italije doživeli drugi uzastopni poraz. Posle Italije, savladao ih je Meksiko 1:0 u Amsterdamu, golom Raula Himeneza iz penala u 60. minutu.

Komšijski derbi između Portugala i Španije završen je bez golova. Domaćini u Lisabonu igrali su u prilično jakom sastavu, sa Kristijanom Ronaldom u startnoj postavi (igrao do 73. minuta), dok je Luis Enrike isprobavao neke mlađe igrače. I može biti zadovoljan viđenim.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike