Srbija je na korak od Evropskog prvenstva!

09.10.2020 | 21:15 >> 06:25

Autor: Jovan Terzić

Odlična partija i zaslužena pobeda naših fudbalera u Oslu

Copyright Tanjug/Stian Lysberg Solum/NTB scanpix via AP

Darko Lazović u 24. minutu – blokiran.
Aleksandar Mitrović u 35. – preko gola.
Filip Đuričić u 55. – brani Rune Jarstajn.
Opet Mitrović, glavom u 57. – opet brani Jarstajn.
Aleksandar Kolarov sa skoro 30 metara u 73. – brani Jarstajn.

I onda, ulazak Sergeja Milinković-Savića u 80. minutu koji rešava pitanje pobednika duela Srbije i Norveške u baražu za Evropsko prvenstvo.

Doduše tek posle produžetaka, ali to je sada manje bitno.

Ono što je najvažnije, “orlovi” su golovima veziste Lacija pobedili 2:1 i igraće 12. novembra u Beogradu protiv Škotske (koja je penalima izbacila Izrael) za plasman na smotru najboljih kontinentalnih reprezentacija prvi put posle predugih 20 godina čekanja. POGLEDAJ GALERIJU

TOK UTAKMICE

Zaslužili su naši fudbaleri po prikazanom u Oslu da to bude mnogo pre produžetaka, ali su domaćini imali snage da se trgnu posle kasno primljenog gola i u 88. minutu preko Matijasa Normana stignu do izjednačenja i dodatnih pola sata utakmice.

Za razliku od nekih (mnogih) utakmica ranije, nije to poremetilo “orlove”. Nastavili su u istom ritmu, pritiskali rivala, a nagoveštaj novog vođstva bila je stativa koju je Darko Lazović pogodio u 100. minutu.

Dva minuta kasnije došao je i taj, ispstaviće se, pobedonosni gol. Majstorski je reagovao Milinković-Savić i “bocnuo” loptu u trenutku kada su svi mislili da će dodati.

Usledio je potom veliki pritisak Norvežana, ali nedovoljno dobar da bi naši igrači ponovo napravili grešku i poklekli. Junački su se borili, sačuvali prednosti i apsolutno zasluženo prošli.

Potvrđuje to i statistika: 19 šuteva Srbije, osam u okvir gola, a 10 Norveške, samo tri u okvir gola.

Pribojavali smo se gol-mašine iz Borusije Dortmund, Erlinga Halanda, međutim, gotovo neprimetan bio je mladi centarfor.

Norveška – Srbija 1:2 (0:0)
/Norman 88 – Milinković-Savić 82, 102/

Sudija: Danijele Orsato (Italija).
NORVEŠKA: Jarstajn – Elabdelui (116. Hauge), Reginiusen (91. Standberg), Ajer, Alesami (106. Lines) – Edegard (112. Eljunusi), Berge, Henriksen (46. Norman), Johansen (66. King) – Serlot, Haland.
SRBIJA: Rajković – Milenković, S. Mitrović, Kolarov – Lazović (106. Gaćinović), Gudelj, Maksimović (80. Milivojević), Ristić – Tadić (118. Lukić), Đuričić (80. Milinković-Savić) – A. Mitrović.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam