Čekanje se isplatilo: Mesi ponovo u dresu Argentine, ludnica u Urugvaju i obračun dva napadača (video)

09.10.2020

05:56 >> 06:06

0

Autor: D. B.

U Južnoj Americi konačno počele kvalifikacije za SP 2022.

Čekanje se isplatilo: Mesi ponovo u dresu Argentine, ludnica u Urugvaju i obračun dva napadača (video)
Copyright Tanjug/Agustin Marcarian/Pool via AP

Dok u Evropi strepimo šta će se dogoditi u baraž mečevima za sledeće Evropsko prvenstvo, u Južnoj Americi su počele kvalifikacije za sledeće Svetsko prvenstvo.

Obično kada se igra meč na čuvenom stadionu „Bombonjera“ navijači su toliko glasni da se često ni igrači na terenu međusobno ne čuju. Ali, živomo u nekom drugačijem svetu u odnosu na onaj koji nam je do nedavno bio – normalan. Ovaj put, publike nije bilo. Ali, bilo je fudbala i bilo je majsotra na terenu.

Ipak, „Bombonjerom“ se u nekoliko navrata orilo „Mesi, Mesi“. Argentina je pobedila Ekvador 1:0, a jedini strelac bio je neponovljiva „desetka“. Gol je postigao iz penala, u 13. minutu meča, pošto je u kaznenom prostoru fauliran Lukas Okampos.

– Jako je bitno da smo počeli pobedom pošto znamo koliko su kvalifikacije teške. Prošlo je skoro godinu dana od kada smo igrali za reprezentaciju i to sve dodatno komplikuje stvar – objasnio je Leo posle meča.

Argentino, stižemo: Mesi saigrače ukrcao u avion vredan 14.000.000 evra

Argentina je bila favorit protiv Ekvadora pošto je poražena samo jednom u poslednjih osam mečeva kvalifikacija, a i pored činjenice da nisu uspeli da postignu još golova igrači selektora Lionela Skalonija, koji i dalje nema poraz od kada je na klupi „gaučosa“ nisu imali većih problema da posle ranog vođstva meč privedu kraju.

I ako na ovom meču nije bilo bure, uzbuđenja su viđenja u sudaru Urugvaja i Čilea. I to kakava. Urugvajci su slavili sa 2:1 i to golom rezerviste Maksija Gomeza u nadoknadi vremena.

Urugvajci su poveli golom Luisa Suareza sa jedanest metara. Kazneni udarac dosuđen je tek pošto je odgledan snimak na VAR-u i kada je utvrđeno da je bilo igranja rukom u šesnaestercu. Pošto je postigao gol Suerez je pokazao i natpis na majici koju je nosio ispod dresa, a na kojoj je poslao poruku golmanu Fernendu Musleri, čoveku koji je odigrao 116 mečeva za nacionalni tim Urugvaja, a koji nije igrao zbog povred, ali i smrti majke.

Aleksis Sančez je doneo izjendačenje pošsle sjajnog pasa Aranguiza. I dok je u vazduhu mirisalo na remi, stvari je u svoje ruke preuzeo napadač Valensije koji je ušao u igru tek u 87. minutu umesto Brajana Rodrigeza.

U duelu Paragvaja i Perua u centru pažnje su bili Anhel Romero i Andre Kariljo. Dva napadača su postigla po dva gola.

Najbolja četiri tima iz južnoameričke kvalifikacione grupe obebzbediće mesto u Kataru 2022, a petoplasirali će se vizu potrežiti kroz internacionalni plej-of.

 

Prvo kolo kvalifikacija

Argentina-Ekvador 1:0 (1:0)

(Mesi 13. pen – )

Urugvaj-Čile 2:1 (2:0)

(Suarez 39. pen, Gomez 90+3 – Sančez 54)

Paragavaj-Čile 2:2 (0:0)

(Romero 67, 81 – Kariljo 52, 85)

Kolumbija-Venecuela (01.30)

Brazil-Bolivija (02.30)

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike