Analiza „svežeg“ fudbalskog penzionera: Zdravko Kuzmanović, za 24sedam, o meču u Oslu

09.10.2020

12:54 >> 18:51

0

Nekoliko momenata pošto je objavio da je završio karijeru profesionalnog sportiste, bivši reprezentativac Srbije govori o učinku naslednika na meču protiv

Analiza „svežeg“ fudbalskog penzionera: Zdravko Kuzmanović, za 24sedam, o meču u Oslu
Copyright Profimedia

Bivši srpski reprezentazivac Zdravko Kuzmanović priznaje da su ga naslednici u dresu “orlova” prijatno iznenadili u Oslu, i igrom i rezultatom. Kuzmanović nema problem da otvoreno kaže kako je  izgubio navijački žar gledajući loše partije reprezentacije u prethodnom periodu, ali ističe da mu izdanje sa stadiona “Ulevol” vraća nadu da dolaze bolji dani za nacionalni tim Srbije.

Oduševili su me momci! Stvarno sam osetio zadovoljstvo što ih opet gledam u jednoj dobroj utakmici. Posebno mi se dopalo to što smo posle duže vremena ponovo počeli da pritiskamo protivnika pred njegovim golom. Nismo im dozvolili da razviju igru, i to je bio razlog naše bolje igre i pobede – priča, za 24sedam, Zdravko Kuzmanović, doskorašnji igrač švajcarskog Bazela, samo nekoliko momenata pošto je sa svetom podelio informaciju da je završio karijeru.

Sergej junak Srbije: Ne mogu da dođem sebi

Ko je ostavio najjači utisak?

Pa, Sergej, definitivno! Neverovatan igrač. Uživam dok ga gledam u Italiji dok igra za Lacio, a i sinoć u Oslu je pokazao klasu. Bio sam malo iznenađen da igrač sa takvom minutažom u Seriji A kod nas počinje sa klupe, ali dobro… Razumem, selektor je procenio da ga treba u nastavku pustiti na teren, i mislim da je time što ga je poslao gore, da pomogne Mitroviću, napravio odličan potez. Dva gola, a onaj drugi je bio vanserijski.

Tanjug/AP/Fredrik Varfjell/NTB scanpix

Šta mislite o Đuričiću kao iznenađenju?

– Sve najbolje! Za mene to nije novo, jer ga pratim šta radi u Sasuolu, ali vidim da ga je malo ljudi očekivalo od prvog minuta. Kažem, sve najbolje o igri naših momaka, mada mislim da smo pomalo precenili Norvežane i Halanda. Naši su učinili da uopšte ne izgleda opasno, dok su mu ostali saigrači prosečni. Ali, dobro, nas treba da raduje to što su naši momci posle mnogo vremena opet delovali odlično kao ekipa.

Tanjug/Fredrik Varfjell/NTB scanpix via AP

Kada ste poslednji put videli ovako dobru Srbiju?

Iskreno, ne sećam se više. Mogu reći kada nisam video dobru Srbiju. Gledao sam ih protiv Rusije i Turske i baš sam se razočarao. Ovo, protiv Norveške, vraća mi želju da ih pratim i da navijam. Mislim da mogu i više od prikazanog protiv Norveške.

Tanjug/Fredrik Varfjell/NTB scanpix via AP

Kakvi su vaši planovi za budućnost?

Planovi su da se dobro odmorim uz suprugu i sina, jer bilo je dosta igranja i odsustva od kuće. Od juna sam rekao da je gotovo sa igranjem, tako da sam sad malo u Beogradu, malo u Nemačkoj, i uvek sa porodicom. Rešio sam da se odmorim godinu dana, a posle ću da krenem nešto da radim. Možda ostanem u fudbalu, ali sada je rano da pričamo o tome – zaključio je za 24sedam Zdravko Kuzmanović momak koji je osim za Bazel igrao još i za Fjorentinu, Štutgart, Inter, Udineze i Malagu i koji je za senorsku reprezentaciju Srbije upisao je 50 nastupa uz šest postignutih golova.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike