Ronaldovo pismo Nejmaru: Slave tvoju povredu, ali ti si veći od toga, vrati se jači i pametniji!

28.11.2022

07:50

0

Autor: G. F.

Legendarni Brazilac poslao podršku zemljaku koji se našao na udaru dela javnosti čak i u domovini

Ronaldovo pismo Nejmaru: Slave tvoju povredu, ali ti si veći od toga, vrati se jači i pametniji!
Ronaldo i Nejmar - Copyright Profimedia

Povreda najboljeg brazilskog fudbalera Nejmara, zbog koje ga neće biti u današnjem duelu sa Švajcarskom, a kako se najavljuje ni u onom sa Kamerunom, i dalje je centralna tema širom sveta.

Loša sreća asa PSŽ kod mnogih je izazvala saosećanje, ali je veliki broj onih koji su se obradovali što je Nejmar van terena.

Nekako je, a tome se ne možemo načuditi, najviše Brazilaca koji se raduju povredi svog najboljeg igrača. Ide se dotle da se javno naslađuju nevoljom Nejmara.

Ima naravno i onih koji znaju kroz šta prolazi sjajni fudbaler, pa mu pružaju bezrezervnu podršku. Jedan od njih je čuveni Brazilac Ronaldo, koji je poslao pismo svom kolegi i ljutom rivalu.

- Super si, Nejmare! Gigant! Siguran sam da ti se većina Brazilaca, poput mene, divi i da te voli. Tvoj talenat te je odveo toliko daleko, tako visoko da te ljubavi i divljenja ima u svakom kutku planete. I iz tog razloga, zbog toga što si stigao tu gde jesi, zbog tvojih uspeha, moraš da se nosiš sa toliko zavisti i zla - piše Ronaldo, pa nastavlja:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ronaldo (@ronaldo)

 

- Proslavlja se povreda zvezde poput tebe, sa pričom koju ti imaš. Pa gde smo to stigli? Kakav je ovo svet, kakvu poruku prenosimo mladima? Uvek će biti ljudi koji su protiv toga, ali je tužno videti društvo koje banalizuje netoleranciju, u kom se govor mržnje smatra normalnim! Danas ti pišem baš zbog tog verbalnog nasilja koje ima razornu moć: "Vrati se jači! Pametniji! Gladan golova! Dobro koje činiš na terenu u van njega mnogo je veće od zavisti prema tebi.

Ronaldo završava jasnom podelom na ljude koji vole fudbal i one druge.

- Ni na trenutak nemoj da zaboraviš putovanje zbog kog si postao fudbalski idol celom svetu. Brazil te voli! Tvoji golovi, driblinzi, smelost i radost su potrebni pravim navijačima. Ne veličaj kukavice i zavidne ljude. Proslavi ljubav koja dolazi od većine u tvojoj zemlji. Vratićeš se i tada svu tu mržnju pretvori u gorivo!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike