Brazilci podsetili na Milenkovićev duel sa čuvenim Argentincem koji ga je nazvao ludakom - "El loko"

26.11.2022 | 10:17

Autor: 24sedam

Srpski štoper im kriv što se povredio Nejmar

Copyright Tanjug/AP

Pojedini brazilski mediji počeli su kampanju protiv Nikole Milenkovića zbog povrede Nejmara, a najdalje u tome je otišao list "O Globo".

Milenković je startom u 67. minutu sprečio napad Nejmara koji je išao prema golu Vanje Milinković-Savića, izbio mu je loptu, da bi posle toga Brazilac nezgodno stao na njegovu nogu i iskrenuo zglob.

Povreda je bila bolna, jer posle meča bio primetan veliki otok oko članka, ali niko normalan ne može tvrditi da je Milenković želeo namerno da povredi rivala. To ne kaže ni "O Globo", ali iz arhive vade priče o srpskom štoperu.

AP PhotoThemba Hadebe
 

- Nejmarova povreda nastala je u duelu sa srpskim defanzivcem Nikolom Milenkovićem (25), toliko poznatim po strašnim startovima i upotrebi fizičke snage da je 2018. godine od Iguaina dobio nadimak "El Loko”. U to vreme Milenković je igrao svoju treću utakmica za Fiorentinu, za koju i danas nastupa, dok je Iguain bio u Juventusu. Argentinski napadač navodno je nazvao Milenkovića ludakom nakon snažnog duela sa Hrvatom Mandžukićem. Sa 1,95 metara, defanzivac je na kraju stekao slavu i pre Svetskog prvenstva - piše "O Globo".

Nejmar je odmah po izlasku sa terena, na klupi počeo da plače. Juče su Brazilci saopštili da neće igrati u grupnoj fazi Mundijala, ali da ga očekuju za ključne utakmice u nokaut fazi.

Rodrigo Lasmar, doktor brazilskog tima, aktualizirao je situaciju broja 10 i rekao da je potrebno sačekati od 24 do 48 sati da bi se procenila evolucija povrede. Medicinsko odeljenje još nije zakazalo testove snimanja.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam