Hoće li biti Evropskog prvenstva sledećeg leta? Geret Sautgejt je zabrinut

10.10.2020

09:34 >> 14:30

0

Autor: J. T.

Selektor Engleske nije optimista

Hoće li biti Evropskog prvenstva sledećeg leta? Geret Sautgejt je zabrinut
Copyright Profimedia

Poput većine sportskih događaja širom sveta, tako je i Evropsko prvenstvo u fudbalu odloženo prošlog leta zbog pandemije korona virusa.

Planirano je da se najbolje fudbalske reprezentacije na kontinentu sastanu idućeg leta, međutim, selektor Engleske – potencijalnog rivala Srbije u grupi – izrazio je zabrinutost da li će, i u kom formatu, EURO 2021 biti odigran.

-Ne može se sa sigurnošću reći da će Evropsko prvenstvo sledeće godine biti odigrano. Ne može se tvrditi i u kom formatu će biti igrano. Mislim da će se tokom narednih nekoliko meseci očekivanja često menjati – smatra Geret Sautgejt, ali i ističe da je londonski “Vembli” spreman da bude domaćin utakmica, kao što je i planirano.

-Nisam siguran hoće li turnir moći da bude odigran u predviđenom formatu, tako da ćemo morati da budemo spremni na to da prihvatimo bilo kakvu eventualnu promenu – dodao je.

Izjave selektora Engleske su posledica ponovnog broja zaraženih korona virusom širom Evrope, zbog čega su neki od predviđenih 12 gradova domaćina Evropskog prvenstva izrazili zabrinutost za organizaciju utakmica.

Podsetimo, Engleska, Hrvatska i Češka čekaju pobednika novembarskog duela Srbija – Škotska, kojim će biti popunjen sastav te grupe.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike