Stravična vest iz Irana! Najbolji fudbaler u istoriji zemlje osuđen na smrt!?

12.11.2022

19:50

0

Autor: 24sedam

Zvaničnih potvrda nema, ali su i spekulacije užasne

Stravična vest iz Irana! Najbolji fudbaler u istoriji zemlje osuđen na smrt!?
Ali Dei - Copyright Profimedia

Iranci kao da žele sami sebe da isključe sa predstojećeg Mundijala u Kataru. Iako čelnici FIFA nedeljama unazad uspevaju da odole strašnim pritiscima sa raznih strana da se Iran izbaci za prvenstva sveta zbog katastrofalne situacije u zemlji, ukoliko se poslednja vest koja odande stiže ispostavi kao tačna deluje da će Đani Infantino i saradnici biti dovedeni pred svršen čin samo nekoliko dana pre zvaničnog otvaranja najvećeg planetarnog fudbalskog događaja.

Naime, azerbejdžanski „Report“ preneo je stravičnu vest da je najbolji fudbaler u istoriji Irana Ali Dei osuđen na smrt zbog učestvovanja u protestima zbog nasilne smrti Maše Amini 16. septembra. Podsetimo, dvadesetdvogodišnja devojka ubijena je zbog kršenja pravila oblačenja u Iranu, posle čega su usledili masovni protesti koji su danima punili stupce svih najvećih i najrelavantnijih svetskih medija.

Oni sada još ćute. Informaciju o smrtnoj presudi nekadašnjeg iranskog reprezentativca i bivšeg fudbalera minhenskog Bajerna nije preneo nijedan visokotiražni i ugledni medij, dok se tim povodom zvanično nije oglašavalo ni rukovodstvo iranske države.

Najbolji strelac u istoriji fudbalske reprezentacije Irana (109 golova na 149 utakmica) krajem septembra je javno pozvao iransku vladu da reši probleme naroda, umesto što koristi represiju, naselja i hapšenja, a pojedini tamnošnji mediji preneli su da je zbog tih reči, napisanih na Instagram stranici, Deiju oduzet pasoš.

- Ovo što se dogodilo Aliju je za žaljenje. On je ceo svoj život dao kako bi podigao iransku zastavu, voli svoju zemlju i njene ljude i uvek govori istinu – istakao je tada njegov brat Mohamed.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike