Partizanov tim prešao linije limita! Pojačanja su hitno potrebna da bi ostao da živi san o tituli

04.11.2022

12:03

0

Crno-beli išli od očaja do sjaja, novi igrači bi sprečili da se tim vrati u prvu fazu

Partizanov tim prešao linije limita! Pojačanja su hitno potrebna da bi ostao da živi san o tituli
Copyright MN Press

Partizan ide dalje ka evropskom proleću kao drugoplasirani u grupi D, iza Nice i kao jedini predstavnik srpskog fudbala i celog regiona iz koga su još u konkurenciji bili zagrebački Dinamo i Crvena zvezda.

Ko je mogao da pretpostavi ovakav epilog evropske jeseni pre samo tri i po meseca?

Partizan je na početku sezone kao žrtva eksperimenta neiskusnog trenera krenuo ka svojoj totalnoj devastaciji. Gubili su se bodovi od Radničkog u Nišu, TSC,  poraz u Novom Pazaru... Čak je i iz redova najvećeg rivala dolazilo sažaljenje zbog prosipanja bodova u Superligi i ispadanja iz kvalifikacija za Ligu Evrope protiv kiparske ekipe AEL.

- Ovo što se dešava u Partizanu i oko kluba je jako tužno. Kao sportisti mi je žao zbog toga. Nisam pristalica one floskule iz vremena stare Jugoslavije da nema jake Zvezde bez jakog Partizana. Pa eto, ima. Zvezda je toliko otišla iznad Partizana, da bi i najboljim ljudima ako danas dođu tamo bilo potrebno pet do deset godina da isprave sve greške. Ne gledamo Partizan, da nema medija ne bismo ni znali šta se dešava tamo. Ali Zvezda je neuporedivo ispred Partizana po svim parametrima i resursima - rekao je Terzić jednom prilikom u periodu tužnog Partizana od letos.

Crno-beli, naravno, ne zaslužuju ni žaljenje, još manje poniženje. Njihova situacija nije sjajna, opterećena je ogromnim problemima u upravljanju klubom zbog nesposobnosti aktuelne uprave da vode jedan tako veliki klub, ali čak i sa tim džakom na leđima, timovi koji žive i rade na Teleoptiku pokazuju neverovatnu vitalnost. Nije to samo profesionalna ekipa! Partizanova deca gotovo u svim kategorijama pobedile su ove jeseni odgovarajuće selekcije "večitog rivala". Petrićevi igrači jedini nisu uspeli, ali u onoj fazi raspada igre i propasti timskog duha jedino se postavljalo pitanje da li će dobiti dva, tri ili četiri komada od poletne Crvene zvezde...

I dokle smo sada stigli? Odstojanje u odnosu na Zvezdu je ostalo veliko - sedam bodova! Titula se čini nedohvatljivom, a svaka eventualna nova utakmica na proleće u Evropi biće veća šansa da se napravi novi kiks u Superligi i konkurenciji ostavi. Ako je nešto tako jasno pokazalo da je aktuelna ekipa Partizana prešla linije svojih limita, onda je to duel protiv Slovackog.

Potrebna je sveža krv, pojačanja što pre, još danas i onda biti toliko srećan da se novajlije adaptiraju na sistem i okruženje! Koliko je to važno pokazuju letos dovedeni igrači. Desni bek Aleksandar Filipović je zablistao protiv Javora u prvom kolu i sve ostalo nije prebacilo prosek, a često je bilo i ispod te granice. Dijabate je najbolji igrač tima, s tim da u poslednje vreme najčešće dobija pažnju dvojice protivničkih fudbalera i neko će zbog toga izvući zaključak da mu forma nije na zadovoljavajućem nivou.

MN Press
 

Bez Natha se ne može, ali možda bi bilo zanimljivo da mu alternativa postane neko ko bi snagom i brzinom iz drugog plana umeo da pravi višak u poslednjoj trećini terena, nešto potpuno drugačije od onoga što on donosi! To, oporavljeni Danilo Pantić, definitivno nije.

Traore je na dobrom putu da se "pronađe", Belić je to već uspeo. Štoperskoj poziciji je potrebno jedno novo lice, bez obzira što Vujačić i Marković deluju sve jače i zrelije kako odmiče prvenstvo.

Spisak lepih želja mogao bi da se zatvori jednim špicom, drugačijih karakteristika od Rikarda ili se hrabrije posvetiti razvoju Baždara sa većom minutažom od dosadašnje.

Ukoliko Partizan nastavi da se zanosi pričom od prošle zime da je dobro popunjen na svim pozicijama te stoga neće gomilati igrače, dogodiće se Petriću ista stvar kao i Stanojeviću. Tada nije bilo spremnog odgovora na Zvezdino proleće.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike