Infantino uputio apel za Katar koji moraju da pročitaju njegovi zemljaci Džaka i Šaćiri

04.11.2022

10:03

0

Autor: 24sedam

Prvi čovek FIFA traži da se izbegne političarenje na Mundijalu

Infantino uputio apel za Katar koji moraju da pročitaju njegovi zemljaci Džaka i Šaćiri
Đani Infatino - Copyright Profimedia

Predsednik FIFA Đani Infantino obratio se učesnicima Svetskog prvenstva u fudbalu 2022 apelom da ne mešaju sport sa politikom i da se fokusiraju na igru.

Infantino moli igrače i ekipe da ne dozvole da ih uvuku u ideološke bitke i da daju lekcije o moralu ostatku sveta:

- Molim vas, hajde da se fokusiramo na fudbal! Razumemo da fudbal ne živi u vakuumu. Isto tako, razumemo da u svetu postoje mnogi problemi i teškoće političke prirode. Ali nemojte dozvoliti da se fudbal uvuče u svaku postojeću ideološku ili političku bitku. U FIFA se trudimo da poštujemo sva mišljenja i uverenja bez davanja moralnih lekcija ostatku sveta. Jedna od najvećih sila sveta je zaista njegova raznolikost. Nijedan narod, nijedna kultura ili nacija nije bolji od drugog. Ovaj princip je kamen temeljac međusobnog poštovanja i nediskriminacije. I ovo je takođe jedna od osnovnih vrednosti fudbala. Zato, molim vas, dozvolite da fudbal zauzme centralno mesto - rekao je Infantino.

Videćemo da li će njegov apel dopreti do njegovih zemljaka, Švajcaraca Džake i Šaćirija, koji su se na prošlom SP 2018. u Rusiji  istakli u svemu onome što mu danas smeta.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike