Partizan pred meč odluke protiv Slovackog: Crno-beli, sada budite pravi! Ovo je Petrićeva dobitna kombinacija za Čehe (SASTAV)

02.11.2022

18:26

0

Crno-beli sigurno prolaze dalje sa remijem, a pobeda možda donosi i prvo mesto u grupi

Partizan pred meč odluke protiv Slovackog: Crno-beli, sada budite pravi! Ovo je Petrićeva dobitna kombinacija za Čehe (SASTAV)
baždar7 - Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana sutra uveče u 21.00 u Humskoj dočekuju ekipu Slovacko posle čega će se na jednu fazu takmičenja staviti tačka i dati ocena za ostvareno.

Partizanov život tokom ove sezone deli se na ono "pre Petrića" i "sa Petrićem" na klupi. Ako bi se razdoblja delila po utakmicama onda bi 8. septembar i meč sa Slovackom bio prekretnica, deoba između očajnih i blistavih crno-belih. Ono poluvreme kada se 2:0 u jednom momentu pretvara u 2:3 za Partizan u Uherskom Hradištu, postao je kamen graničnik u memoriji svakog partizanovca za nešto čega se nerado seća i nečeg što traje i voleli bi da se protegne na proleće i još dalje.

Petrić je promenio mentalitet tima. Podigao je fizički oronuo sastav na zadovoljavajući nivo, ubedio je igrače da mogu i znaju, tako da su za ova dva meseca od Uherskog Hradišta prevrnuli zajedno toliko toga preko glave. Uglavnom dobrog, ako ispadanje u Kupu od Radničkog iz Sremske Mitrovice i remija sa Javorom podvedemo pod kikseve, koji su očekivani u dugoj seriji utakmica

Od Slovackog je počelo, protiv njih će se završiti jedna važna faza! 

Crno-belima bod obezbeđuje drugo mesto i plasman u baraž koji će se igrati u februaru 2023. godine. Sa tri boda mogli bi i do prvog mesta, ali pod uslovom da u Kelnu nemačka ekipa savlada Nicu ili odigra nerešeno. U ovim kalkulacijama moguće je da se i sa porazom od Slovackog obezbedi drugo mesto, ali u tom slučaju Keln nikako ne bi smeo da dobije Francuze.

Česi, reče Petrić, forsiraju direktan fudbal, što u ovom slučaju znači da će dugim loptama preskakati igru i teren kao i u Uherskom Hradištu. Zato će najveći teret podneti bočni igrači kao i oni iz srednjeg reda, koji će izlaziti u blok i sprečavati probleme za štopere Vujačića i Markovića već u začetku akcija.

Zbog svega toga petrić neće odustati od standardne 4-2-3-1 formacije, iako je toliko puta umeo da iznenadi svojim strateškim i personalnim rešenjima. Tim Partizana trebalo bi da izgleda ovako:

Popović - Živković (Filipović), Marković, Vujačić, Urošević - Traore, Belić - Menig, Natho, Dijabate - Rikardo. 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike