Češka legenda o stradanju Slovackog: Videli ste kad je došao Partizan? Sve brže i jače nego u češkoj ligi! (FOTO)

27.10.2022

16:18

0

Autor: 24sedam

Miroslav Kadlec, kapiten Češke i Kajzerslauterna, prati Slovacko i sina Mihala

Češka legenda o stradanju Slovackog: Videli ste kad je došao Partizan? Sve brže i jače nego u češkoj ligi! (FOTO)
kadlec1 - Copyright MN Press

Legenda češkog fudbala Miroslav Kadlec pažljivo prati igre Slovackog zbog sina Mihala koji je kapiten i najbolji igrač ove ekipe.

Kadlec koji je deo najslavnijih dana šampionskog tima Kajzerslauterna, igrač koji je vodio Češku do finala EP u Engleskoj 1996. godine i na dva duela sa selekcijom Jugoslavije u kvalifikacijama za SP 98 u Francuskoj, ističe da građani Uherskog Hradišta moraju biti presrećni što su dobili priliku da zbog Slovackog gledaju evropske mečeve, jer oni se po kvalitetu znatno razlikuju od utakmica domaće lige.

- Sve u svemu, veoma je dobro ovo što je Slovacko uradilo na četiri utakmice u Ligi konferencija. Posle prvog poluvremena sa Partizanom (2:0 i igrala protiv desetorice zbog isključenja Kristijana Belića) verovatno su mnogi mislili da će biti lako. Ali onda kada uživo vidite protivnika i uporedite ga sa našom ligom, to je ogromna razlika u kvalitetu – brzina, tehnika vođenja lopte, ukratko sve. Svi u Uherskom Hradištu moraju biti zahvalni što su dočekali ovakve utakmice. Momke je koštalo mnogo igranje utakmica u Ligi konferencija, trošili su se jedan i po do dva puta više nego u ligi Češke. Atmosfera ih proždire i šiba, tako da im onda nedostaje snage u narednim mečevima u ligi. Odlično se nose u kupu, ni u kom slučaju se nisu obrukali - rekao je Kadlec.

Kao odličan poznavalac nemačkog fudbala Kadlec je rekao šta misli o Kelnovom trenutnom plasmanu u grupi:

To bi bilo razočaravajuće ako ne prođu. Igraju Evropu posle "x godina", uživaju u tome. Teško će uraditi nešto ako prođu u nokaut fazu. Ako Nica i Partizan završe ispred njih, shvatiće to kao činjenicu. Ali ako Slovacko prođe zahvaljujući njima, verovatno će postati zapaljivo kod njih. Novinari bi ih naterali da to osete - smatra Kadlec.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike