Turci nisu bili previše zainteresovani za "orlove", Tumbaković sakrio plan

13.10.2020

17:40 >> 19:01

0

Autor: Adam Štulić

Selektor Srbije održao jednu od kraćih konferencija za medije

Turci nisu bili previše zainteresovani za "orlove", Tumbaković sakrio plan
Copyright MN Press

Oktobaraski reprezentativni ciklus se bliži kraju. Posle velike pobede u Norveškoj, kojom su “orlovi” došli nadomak plasmana na EP, i poraza od Mađarske u Ligi nacija, fudbalska reprezentacija Srbije gostovanjem u Turskoj završava uvertiru pred jedan od najvažnijih duela nacionalne selekcije u poslednjih nekoliko godina (novembarski duel sa Škotskom u finalu baraža za EP).

Izabranici Ljubiše Tumbakovića u sredu  će, na istanbulskom stadionu „Turk Telekom“, igrati protiv Turaka meč 4. kola B Lige nacija (20.45), a sudeći prema konferenciji za medije na kojoj su najavu utakmice dali selektor i golman Predrag Rajković, interesovanje tamnošnjih medija za ovaj duel nije preveliko.

– Koja su naša očekivanja? Kao i u svakom meču, mi ćemo da idemo na pobedu. Znamo da će biti teško, ali daćemo svoj maksimum i videćemo kako će biti – odgovorio je na jedino pitanje njemu upućeno Predrag Rajković i otišao da se priključi saigračima na terenu.

Ni selektor Tumbaković nije imao mnogo više posla, a domaćina je najpre interesovalo kakva će biti reakcija naše selekcije posle slabijeg starta u Ligi B nacija, odnosno kako će se Srbija ponašati na terenu ako se zna da će izostati jedan broj igrača…

– Svi fudbaleri koji su došli su reprezentativci Srbije, a u ovom oktobarskom ciklusu smo imali prioritet a to je plasman u finale baraža za odlazak na EURO i mi smo taj cilj ostvarili. Na okupljanje smo doveli 30-tak igrača, u dogovoru sa klubovima neke smo oslobodili, a bez obzira na stanje na tabeli učinićemo sve da ostvarimo dobar rezultat – rekao je selektor Srbije.

Turski izveštači su bili malo iznenađeni slabijim plasmanom “orlova” u Ligi B nacija, ali selektor je ponovio šta je bio prioritet za srpski reprezentativni fudbal.

– Nemamo najbolji rezultat u Ligi nacija, ali već sam rekao šta nam je bio prioritet u septembarskom i oktobarskom ciklusu. Igrali smo u Oslu veoma zahtevnu utakmicu, a Liga nacija sada nema tu dimenziju kao u prethodnom ciklusu. Imamo sjajne igrače, ima ih i selekcija Turske, ali vidite da sve to nije garancija da možete biti prvi ili drugi na tabeli.

Poslednje pitanje na, kako je preneo zvaničan sajt FSS, nikad kraćoj konferenciji za medije, odnosilo se na igrače turske selekcije i to da li će selektor Tumbaković posebno da obrati pažnju na pojedince.

– Ima ih više, Turska ima sjajne pojedince… Obratićemo pažnju na sve igrače, ali ako bi sada otkrio plan ne bi bilo dobro – rekao je uz osmeh selektor Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike