Haos u Nejmarovom životu: Kod kuće umešan u politički skandal, u Barseloni tužilac traži da ide u zatvor!

19.10.2022

08:13

0

Autor: 24sedam

Šta mu je trebalo sve ovo i kako će se izvući

Haos u Nejmarovom životu: Kod kuće umešan u politički skandal, u Barseloni tužilac traži da ide u zatvor!
Nejmar05 - Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Mateu Parra

Kandidat levice na predsedničkim izborima u Brazilu, Lula Da Silva, potrudio se da fudbalska zvezda Nejmar ponovo bude u centru politčkih zbivanja zbog njegove podrške protivikandidatu Žairu Bolsonaru.

Vođa levice izjavio je da Nejmar podržava drugog kandidata zbog njihovog dogovora da mu to donese poreske olakšice.

- Nejmar ima pravo da bira koga želi za predsednika. Mislim da se plaši da ću, ako pobedim na izborima, znati šta mu je Bolsonaro oprostio u vezi duga za porez na dohodak. Mislim da me se zato plaši. Očigledno je da se Bolsonaro dogovorio sa Nejmarovim ocem. Sada ima problema sa porezima u Španiji, ovo je problem za agenciju za naplatu poreza, a ne moj - rekao je bivši predsednik Brazila koji je obavljao mandat šefa države u periodu od 2003. do 2010. godine i posle prvog kruga vodi ispred Bolsonara.

Tanjug/AP Photo/Joan Mateu Parra
 

Na drugoj strani sveta, Nejmar je svedočio pred sudom zbog svog transfera iz Santosa u Barselonu 2013. godine. Nejmar je pred španskim sudom u katalonskom gradu rekao da je samo njegov otac bio uključen u pregovore, da nije učestvovao u pregovorima o transferu i da je on "potpisao ono što mu je rečeno".

Nejmarov otac je zatim pričao o kompaniji "N&N" koju drži porodica, a koja je predmet sudskog postupka zajedno sa Santosom i Barselonom. Bivši predsednik Barselone Sandro Rosel, koji je dao ostavku 2014. nakon otvaranja istrage o transferu Nejmara, rizikuje kaznu od pet godina zatvora.

Firma "DIS" koja je polagala 40 odsto prava na Nejmara kada je odlazio iz Santosa optužila je igrača, Santos i Barselonu za prevaru i korupciju. Njihov predstavnik je izrazio nadu da će Nejmar dobiti sedmogodišnju zatvorsku kaznu, dok je tužilac predložio dve godine.

Zatvorska kazna bi verovatno bila uslovna.

Konačna presuda biće doneta 31. oktobra, ali Nejmarova odbrana – advokati iz kancelarije "Bejker Mekenzi" pripremili su nekoliko argumenata u njegovu korist. Na primer da je DIS dobio 500 odsto više od onoga što su uložili u igrača.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike