Pobeda, poraz, nerešeno - šta su "orlovi" naučili iz okršaja sa Norveškom, Mađarskom i Turskom (video)

15.10.2020

11:50 >> 11:52

0

Autor: D. B.

Sergej Milinković Savić i Aleksandar Mitrović o učinku na prethodna tri meča

Pobeda, poraz, nerešeno - šta su "orlovi" naučili iz okršaja sa Norveškom, Mađarskom i Turskom (video)
Copyright Tanjug/AP Photo

Velika pobeda protiv Norveške, razočaravajući poraz od Mađarske i remi sa Turskom koji to nije morao da bude. Ovo je bilans fudbalske reprezentacije Srbije tokom oktobra.

Dva najjača aduta Ljubiše Tumbakovića tokom ove reprezentativne akcije, Sergej Milinković Savić i Aleksandar Mitrović pokušali su da objasne šta je to bili dobro, na čemu bi “orlovi” morali da porade, ali i kakava su očekivanja pred meč protiv Škotske sledećeg meseca.

FSS rešio da bogato nagradi reprezentativce

– Krivo nam je što smo osvojili samo jedan bod u Turskoj. Igrali smo dobro, poveli smo 2:0, imali smo mnogo šansi. Šteta što se sa jednim bodom vraćamo u Srbiju. Moramo da učimo na greškama i da ovakve utakmice privedemo kraju sa rezultatom koji nama odgovara. Sigurno da smo naučili lekciju pred narednu utakmicu sa Škotskom – rekao je Milniković-Savić, čijim golom je Srbija povela u Istanbulu.

Aleksandar Mitrović koji je sve bliži titulu najboljeg strelca u istoriji nacionalnog tima (u Istanbulu je postigao 36. gol u dresu sa nacionalnim grbom), ne može da sakrije da nije zadovoljan učinkom u ova tri meča.

Hvala Kolarovu što mi je prepustio da šutiram penal. Protiv Turske je bila teška utakmica. Igrali smo protiv protivnika koji ima mnogo kvalitetnih indivdualaca. Igrali smo dobro, pogotovo u prvom poluvremenu i u prvi 20 minuta nastavka. Onda smo pali, primili smo golove… Mislim samo zaslužili tri boda. Cilj ovog okupljanja bila je pobeda u Oslu, to smo ostvarili. Tri utakmice, po pobeda, poraz i nerešeno. Moglo je bolje – rekao je Mitrović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: FSS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike