Gobeljić u životnoj formi! Prizemljio subotičke "golubove" na debiju Zvezdinog Rusa Pruceva (GALERIJA)

09.10.2022

15:28

0

Zvezda u prvih 45 minuta pregazila Spartak

Gobeljić u životnoj formi! Prizemljio subotičke "golubove" na debiju Zvezdinog Rusa Pruceva (GALERIJA)
zvezda4 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su novu ubedljivu pobedu u meču 14. kola Superlige rezultatom 3:0 protiv subotičkog Spartaka. Briljirao je desni bek crveno-belih Marko Gobeljić koji je probio bunker u 20. minutu, da bi u 37. povećao prednost. Tačku je stavio Kangva pogotkom u 41. minutu.

Crveno-beli nisu ostavili ni promil šanse za goste iz Subotice da bi sa "Rajka Mitića" mogli da odu sa makar bodom na svom kontu. Bila je to jedna od mnogih sličnih utakmica u prvenstvu kada su zvezdaši u ulozi domaćina, gde protivnik stoji sa desetoricom iza lopte, pokušavajući da niskom zonom smanji maksimalno prostor iza svojih leđa za lopte koje bi tražile bočne igrače u trku.

Nije moglo iza leđa, ali su se zato gosti suočili sa kaznom "lice u lice". Ben i Katai su brzom izmenom pasa stvorili višak, lopta je zatim došla do Gobeljića, koji je slabijom levom nogom uz pomoć jednog igrača Spartaka pogodio desni ugao Manojlovićevog gola.   

Na sličan način Gobeljić je matirao Manojlovića i u 37. minutu, što mu je po drugi put za nekoliko dana donelo ovacije celog stadiona. Klasičan nokaut usledio je u 41. minutu. Kangva je nekoliko puta bio u ulozi "lažne devetke", ali je samo tada njegov šut otišao tamo gde treba za 3:0.

Ništa nastavak meča nije promenio u opredeljenju Zvezde, ali jeste ubojitost oslabila. Jegor Prucev, Rus iz Sočija koji je najavljivan kao veliko pojačanje, predstavio se navijačima jednom prilikom i željom da ima loptu u nogama. Nije bežao od odgovornosti, ali sve što je ostalo iza njega za 45 minuta igre nije dovoljno da bi se dao konkretan sud o potencijalu.

Sledeća prilika za njega i ostale crveno-bele biće u četvrtak protiv Ferencivaroša u meču 4. kola Lige Evrope.

Ovakav tok je imala utakmica iz minuta u minut

90+3 minut - VAR gleda potencijalni crveni karton za Stajkovića zbog preoštrog starta nad Nikolićem! Crveni karton! Zasluženo! Nikolić ne može nazad na teren.

90. minut - Žuti za Stajkovića!

87. minut - Još jedan Aleksa Đurasović u timu Spartaka. Pored zadnjeg veznog sada igra i štoper istog imena i prezimena.

84. minut - Kangva kao centarfor po ko zna koji put, opet loše gađa glavom.

79. minut - Ulazi Stefan Mitrović umesto Pešića, Stajković umesto Bjelovića.

78. minut - Obradović je tukao levicom sa oko 20 metara, u tom pokušaju zakačio je i Rodića nogom. Ukazuje se pomoć levom bekudomaćih.

77. minut - Bosić ponovo u prilici, šutirao je u Erakovića.

72. minut - Bivši kadet Zvezde i omladinac Partizana Radivoj Bosić u prvom pokušaju da sa levog krila nešto napravi, nije pronašao Obradovića, gol-aut, lopta za Borjana.

71. minut - Ofsajd!

70. minut - Obradović je pogodio mrežu iza Borjana, ali za korak je bio u ofsajdu, čeka se VAR!

69. minut - Prucev, odlično ubacivanje na povratnu loptu Pešića glavom. Rus želi da pokaže da mu je mesto među seniorima.

67. minut - Kontra Zvezde, "4 na 1", Ben je pronašao Kangvu, njegov udarac glavom otišao je pored stative.

66. minut - Prucev deluje kao neko kome je danas bilo mesto pre na derbiju omladinaca nego na superligaškom meču. Možda se popravi u narednih 25 minuta ...

64. minut - Vitorović je sa levog krila tražio Bjelovića, Borjan se isprečio, uhvatio taj centaršut.

62. minut - Izlaze Katai, Gobeljić i Dragović, ulaze Pankov, Rodić i Nikolić.

61. minut - Borjan prvi put na iskušenju! Obradović glavom lepo gađao, kapiten Zvezde na lopti! Paradom skida ovaj gol.

57. minut - Izmene u Spartaku, izlazi Srećković, Hrstić i Tumbasević, ulaze Moris Mišel, Bosić i Obradović.

53. minut - Prva akcija koja bi se mogla nazvati prilikom za Spartak. Srećković je išao sam na Borjana i onda je zaboravio na loptu kad je trebalo da doda ili šutira.

50. minut - Mijailović vuče za dres Hrstića kao da već nema žuti karton! Čudno ponašanje tako iskusnog igrača.

48. minut - Nekoliko razmena Pruceva sa saigračima, da bi osetio loptu i teren, izlazi do Mijailovića tražeći od njega da on pokreće napade.

47. minut - Kangva sa pozcije odakle je Kanga protiv Ferencvaroša pogodio. Pored stative za malo.

46. minut - Rus definitivno na terenu umesto Kange, nastavljena utakmica!

- Rus Jegor Prucev bi mogao u igru! Nedostaje Kanga, igrači su na terenu! Čeka se zvanična potvrda.

poluvreme

45+1. minut - Žuti za Mijailovića zbog faula na Hrstiću na sredini terena!

41. minut - Goool, 3:0, Kangva! Ide sve ka još jednoj ubedljivoj pobedi crveno-belih. Spartak loš, zaslužuje trenutni rezultat!

37. minut - Gooool, Gobeljić ponovo, sjajna partija desnog beka Zvezde - 2:0!

33. minut - Spartak je izgleda došao bez ideje kako bi mogao da igra protiv Crvene zvezde. Uz par izuzetaka, gosti demonstriraju totalnu nemoć. Nemo posmatraju dodavanja domaćih, pokušavaju da sve to isprate bar pogledom i pomeranjem svoje zone kao u rukometu, a kad slučajno dođu u posed, sposobni su maksimalno za dva dodavanja.

29. minut - Period mirne igre, crveno-beli i dalje imaju incijativu, ali nisu tako direktni u svojim pokušajima da dođu do gola.

22. minut - Katai, ofsajd, već se slavilo 2:0, ali sudija je pokazao na nedozvoljenu poziciju i bio je u pravu!

20. minut - Goool! Gobeljić 1:0! Odlični desni bek Zvezde ispratio je od početka do kraja akciju, u pravom trenutku je ušao u sredinu kada je lopta došla do njega, odmah je šutirao levom nogom, lopta je na putu ka mreži dodirnula jednog fudbalera Spartaka, taman da na krivoj nozi ostavi Manojlovića.

15. minut - Lep napad Spartaka preko Srećkovića koji je bio sebičan, budući da mu se po krilu otrkivao saigrač, pretvorio se u Zvezdinu kontru koju je Kataji želeo da završi asistencijom ka Srniću, za malo neprecizno.

12. minut - Očekivano, Zvezdin pritisak ne prestaje od prvog zvižduka, fudbaleri Spartaka se nalaze sa devet igrača ispred zone od 18 metara. Koncentracija igrača je velika, ali domaći traže pasom u prostor da naprave višak.

10. minut - Odličan centaršut Gobeljića koji je želeo da sačuva loptu u igri sa korner zastavice je krajnim naporom vratio na peterac Spartaka odakle je u skoku delovao Pešić, samo neprecizno.

9. minut - Šut iz daljine povratnika Mijailovića, pored gola!

7. minut - Prvi korner za Zvezdu pretvorio se u kontru Spartaka koju je povukao Srećković, ali ga je stigao Mijailović sprečivši opasnost uklizavanjem.

6. minut - Srećković je imao šansu da bolje centrira iz slobodnog udarca po levoj strani, ali jedva da je dobacio do ivice kaznenog.

2. minut - Uzvratili su na isti način gosti, sa leve strane, Bijelovićevo proigravanje nisu ispratili njegovi saigrači, pa se lopta prošetala šesnaestercom.

1. minut - Počelo je, odmah prva šansa za crveno-bele, u prodoru je bio Katai po desnoj strani, ali je Manojlović bio na prvoj stativi da pokupi taj centaršut.

- Ovo su sastavi:

Crvena zvezda se posle velike pobede u Evropi vraća domaćim izazovima. Na redu je Superliga i meč protiv Spartaka.

Subotičani su tim koji je u najgoroj formi u prvenstvu trenutno, ali iz redova šampiona Srbije su obećali da neće potceniti protivnika, već će igrati maksimalno i u najjačem mogućem sastavu.

Meč pratite u tekstualnom prenosu uz 24sedam.

Crvena zvezda: Borjan - Srnić, Eraković, Dragović, Gobeljić - Mijailović, Kanga, Kangva - Ben, Katai - Pešić.

Spartak: Manojlović - Tanasin, Bogićević, Ostojić, Vitorović - Šimura, Tumbasević, Đurasović - Bijelović, Srećković - Hrstić.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike