Norveški štoperi znaju kako će večeras protiv "orlova": Umoriti im noge, Mitrović i Vlahović ne vole da trče u odbranu

27.09.2022

08:05

0

Autor: 24sedam

Dvojica defanzivaca veruju u svoj recept za naše špic igrače

Norveški štoperi znaju kako će večeras protiv "orlova": Umoriti im noge, Mitrović i Vlahović ne vole da trče u odbranu
mitar - Copyright MN Press

Kod Norvežana pred večerašnji duel sa "orlovima" u Oslu (20.45, Arena Sport Premium 1) kao prvi zadatak postavljeno je zaustavljanje Aleksandra Mitrovića, a jedan od načina za to je da se umore naši ofanzivni igrači.

Dvojica štopera Andreas Hanče-Olsen i Leo Skiri Estigard očekuju da će sa centarforom Fulama imati najteže duele u šesnaestercu.

- On je veoma dobar igrač u kaznenom prostoru. Nije baš najbolji kada je u pitanju trčanje i slične stvari, ali pametan fudbaler kada se nađe u kaznenom. Zaista moramo da ga držimo na oku. Izuzetno je dobar sa glavom, težak i jak - kaže Estigard i dodaje:

MN Press
 

- Ne možemo da sedimo ovde i da strepimo jer moramo da se suočimo sa Mitrovićem. Mi to ne radimo. Mislim da i on verovatno zna da će igrati protiv dobrih fudbalera. Da, biće tuče, ali mi to volimo.

Njegov partner u štoperskoj liniji Hanče-Olsen, isto ima Mitrovića u prvom planu.

- Dobar igrač u kaznenom koji ne mora nužno da bude toliko uključen u stvaranju igre. U šesnaestrecu naročito moramo da ga pazimo - kaže Hanče-Olsen.

Uz Mitrovića, Norvežani očekuju da bude i Dušan Vlahović.

- Igrač koji voli da ide malo više iza leđa, ima dobar mentalitet i gladan je golova. Pomalo lukav igrač i veoma agresivan - opisuje Estigard.

Slabosti dvojice naših igrača su defanziva u kojoj ih nema dovoljno, kako to misle Norvežani.

- Nisu najoštriji u presing igri, rekao bih. To je nešto što možemo da iskoristimo. Sećam se susreta sa Vlahovićem u Juventusu. Nisam imao veliki pritisak od njega kada smo imali loptu u timu. To je nešto na šta računamo - rekao je Estigard koji je prošlu polusezonu proveo u Đenovi na pozajmicu iz Napolija.

MN Press
 

Norveškoj je dovoljan remi da obezbedi prvo mesto u grupi u Ligi nacija. Dakle, zadatak je jasan za Estigarda i Hanče-Olsena. Ako uspeju da sačuvaju gol, Norveška je postigla svoj cilj.

- Savršena defanzivna igra je da ostane netaknuta mreža. Potrebno je da ispoštujemo plan do poslednjeg slova - kaže Hanče-Olsen.

- Moramo da "izguramo" liniju da ih umorimo. Nije im zabavno da budu deo odbrambene linije koja se pomera gore-dole i umara im noge. A onda sledi pobeda u duelima. To nameravamo da uradimo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike